Om Hundkojan


Hundkojan passar dig med lindrig intellektuell funktionsnedsättning . Vi vänder oss till dig som kan arbeta relativt självständigt och kan arbeta i grupp. Stödassistent finns tillgänglig för att stödja dig i ditt arbete. Hundkojan ligger i Biskopsgården på Långströmsgatan 60.

Inriktningar

Hundkojan passar dig med lindrig intellektuell funktionsnedsättning . Vi vänder oss till dig som kan arbeta relativt självständigt och kan arbeta i grupp. Stödassistent finns tillgänglig för att stödja dig i ditt arbete.

Antal deltagare

Hundkojan har möjlighet att ta emot 6 deltagare. Antalet deltagare är beroende på behov av stöd samt förmåga att ingå i gruppaktivitet.

Arbetssätt och metoder

På Hundkojan arbetar vi med Tydliggörande pedagogik, Alternativ kompletterande kommunikation (AKK) och lågaffektivt bemötande.

Personal och kompetens

På Hundkojan arbetar tre stödassistenter. Verksamheten har tillgång till en metodhandledare som har möten med arbetsgruppen en gång i veckan.

Språk

Det språk som talas i verksamheten är svenska.

Lokaler och omgivning

Hundkojan ligger på Långströmsgatan 60 i en fristående villa med trädgård.

Inne

Hundkojan ligger i markplan och har flera mindre arbetsrum, ett gemensamt kök och vardagsrum samt hundbås för hundarna.

Hjälpmedel och stöd

På Hundkojan får du en individuellt anpassad planering utifrån dina behov, önskemål och förutsättningar.

Ute

Hundkojan har en egen trädgård som är anpassad för hundaktiviteter. I närheten finns promenadvägar både i stadsmiljö och naturområde. Det är cirka 15 minuters gångväg till restaurang och livsmedelsbutik.

Resa hit

Adress och område: Långströmsgatan 60, Biskopsgården. Hållplats för kollektivtrafik: Åker du spårvagn är närmsta hållplats Väderilsgatan. Åker du buss är närmsta hållplats Svartedalsgatan.

Sök i Västtrafiks reseplanerare för att se ungefärlig resetid.