Foto: Lo Birgersson

Barn

Välkommen till vår barnavdelning! Här hittar du bilderböcker, kapitelböcker, film och ljudböcker för barn i alla åldrar. Här finns sittplatser och ett mysigt sagorum där ni kan utforska böckernas magiska värld tillsammans.

Barnavdelningen

Välkommen till vår barnavdelning! Här hittar du bilderböcker, kapitelböcker, faktaböcker, film och ljudböcker för alla åldrar. Det finns även en avdelning med böcker på andra språk än svenska. 

Program för barn

Vi anordnar program för barn och deras familjer. Återkommande arrangemang är sagostunder och familjedagar.  Information om bibliotekets och kulturhusets arrangemang för barn hittar du i Kulturhuset Kåkens program och i Göteborgs stads kalendarium över alla barnaktiviteter på bibliotek och kulturhus.

Tipspromenad för barn

Under skolloven hittar du kluriga tipspromenader på barnavdelningen. Med lite skicklighet och tur kan du vinna fina bokpriser.

Legimus

Har du eller ditt barn behov av talböcker? Alla med läsnedsättning är välkomna att registrera sig som talboksanvändare i Legimus.

Boka tid: 031-365 50 82 eller monika.wilhelmsson@kultur.goteborg.se

Äppelhyllor

Äppelhyllor heter de hyllor som har material om och för barn med olika funktionsvariationer. Här finns till exempel taktila bilderböcker, DAISY-böcker för barn och metodhandböcker för vuxna. Prata med en bibliotekarie om du behöver tillstånd för att ladda ner talböcker till ditt barn. 

Toaletter och skötrum

Det finns två toaletter med skötrum. En toalett vid caféet och en på första plan. De är gratis att använda.