Elever firar mångfalden med kulturfest


Publicerad 19 maj 2022

Lördag den 21 maj kommer Bergsjöskolan att fyllas av aktiviteter, kultur och mat från olika länder när Bergsjöskolans elever ordnar kulturfest. Initiativet att ordna en kulturfest kommer från eleverna själva. Att det blev just den 21 maj beror på att det är FN:s dag för kulturell mångfald.

– Efter pandemin behöver vi ha roligt och träffas igen. Då passar vi på att fira mångfalden med en kulturfest för hela familjen med uppträdanden, mat och kultur från hela världen. Alla familjer och ungdomar i Bergsjön är välkomna, säger Mahsa Abdulhi från Bergsjöskolans elevråd.

Lördag den 21 maj kommer Bergsjöskolan att fyllas av aktiviteter, kultur och mat från olika länder när Bergsjöskolans elever ordnar kulturfest. Loppis, uppträdanden, lotteri, fiskdamm, hennamålning och möjlighet att designa egna armband och massor av mat är några av sakerna som kommer hända.

Kan lära av varandra
– När jag gick i mellanstadiet hade vi en kulturfest där alla hade med nåt från sin egen kultur. Nu ville jag göra det igen. Sverige är ett mångkulturellt land. Vi är alla svenskar men har mycket att lära av varandras kulturer och nu firar vi mångfalden med en gemensam fest, säger Mahsa Abduhli som går i nian på Bergsjsökolan och sitter i skolans elevråd.

Läs mer här.

Kulturfest 2022
Uppträdanden fika, mat och aktiviteter för olika åldrar.
I och utanför Bergsjöskolan.
Lördag 21 maj, klockan 13–17.

Arrangeras av Bergsjöskolans elevråd och Skolan mitt i byn med stöd från Navet i Bergsjön, Bergsjön 2031, Föreningen Honjo, ICA Supermarket på Rymdtorget och Kulturhuset Bergsjön.
21 maj har utsetts av FN som Världsdagen för kulturell mångfald, dialog och utveckling.