Mostphotos

Om vård- och omsorgsboendet

Altplatsen ligger i ett lugnt bilfritt område med naturen nära inpå knutarna och med goda möjligheter till dagliga promenader. Frölunda Torg ligger på promenadavstånd.

Trygghet och bemötande

Vi värnar om varje hyresgästs självbestämmande och vill skapa ett boende där vi själva vill bo i framtiden. Vårt mål på Altplatsen är att skapa trygghet och en meningsfull vardag för våra hyresgäster. Vi arbetar med varma händer och gott bemötande mot både kollegor, hyresgäster och anhöriga. Vi vill på bästa sätt tillmötesgå våra hyresgästers önskemål. Vi jobbar direkt på uppdrag från våra hyresgäster och all tid investeras i dem och deras välbefinnande.

96 lägenheter i två hus

Altplatsens vård- och omsorgsboende stod klart år 1999 och är ett boende med 96 lägenheter fördelade på två hus och fyra våningar. Det är tre lägenhetsvåningar i varje hus och det bor 16 personer på varje våning. Tre våningar är till för personer med demenssjukdom och tre våningar är till för personer som av andra skäl inte klarar att bo kvar i sin ordinarie bostad.

På varje våningsplan finns det gemensamhetsutrymmen, kök och matsal samt fina inglasade balkonger. I trädgården finns det en liten scen, där det förekommer olika former av underhållning på sommaren. På våningsplan fyra har enhetschefer, sjuksköterskor och administratör sina kontor.

I det gemensamma entréplanet ligger Träffpunkten Altplatsen som är en öppen mötesplats med café där alla seniorer är välkomna. Här bjuds det bland annat på underhållning, gymnastik och trivselkvällar.

Om lägenheterna

Du tecknar ett eget hyreskontrakt och möblerar själv din lägenhet efter tycke och smak. Säng behöver du inte ta med dig, då det ingår. Lägenheternas storlek är 30 kvadratmeter. Varje lägenhet har ett badrum med dusch, köksbänk med diskho och uttag för kaffe- eller tekokare. Det finns även möjlighet till kylskåp.

Alla lägenheter är utrustade med trygghetslarm om så önskas.

Lugn och grön miljö

Altplatsen ligger i en lugn och grön miljö med närhet till Ruddalens friluftsområde och Frölunda Torg. Flexlinjen har en hållplats utanför entrén och närmaste spårvagnshållplats är Musikvägen. Det är gångavstånd till affärer och annan service.

Vi som arbetar på Altplatsen

På Altplatsens Vård och omsorgsboende finns omsorgspersonal dygnet runt och tillgång till sjuksköterska. Arbetsterapeut och fysioterapeut eller sjukgymnast kommer till boendet regelbundet och besöker dig vid behov.

Vi har flera aktivitetsombud i huset som tillsammans med övrig personal planerar aktiviteter efter de boendes intressen och önskemål. Aktiviteterna kan ske både enskilt och i små eller stora grupper. Vi har även större fester varje månad med årstidsinriktade tema så som midsommarfest, kräftskiva och Nobelfest.