I ena huset ligger det gemensamma allrummet som kallas Hobbylokalen. Här gör vi saker tillsammans som att se på film, ha fredagsmys, gå hantverkskurs och träna sittgympa. Foto: Cordovan Communication

Aktiviteter


Många av aktiviteterna på Treklövern görs ihop med Svartedalens Vård- och omsorgsboende så du har ett stort utbud att välja på. Du kan till exempel lyssna på musiker som kommer hit, följa med på promenader och utflykter och använda den interaktiva projektorn med massor av spel och underhållning.

Aktiviteter och service på Treklövern

Det framförs mycket levande musik hos oss. Vi har lyxen att ha en egen hustrubadur och du kan också ta del av underhållning med musik- och kulturservicen Speldags. Det ordnas aktiviteter som bingo, filmkvällar, sittgympa, pubmys och andakt med Svenska kyrkan. Under dagarna kan du vara med och baka, spela sällskapsspel, lyssna till högläsning, sy eller sticka. Har du hund är omgivningarna perfekta för rastning och lek.

Du kan också använda den interaktiva projektorn Tovertafel som har många spel som inspirerar till både rörelse och hjärngympa. Med den kan du bland annat lägga pussel, måla och spela ordspel.

Eftersom Treklövern har små enheter är det lätt för oss att ordna utflykter eller ta oss i väg för att handla och fika. Vi har till exempel varit på Ikea, Liseberg, Trädgårdsföreningen och Backaplans köpcenter. Berätta vart du vill åka så försöker vi ordna det.

Uteplats med två bänkar och ett bord mellan.

För service som fotvård, frisör och tandläkare kan vi ordna med hembesök. Om du hellre vill fortsätta gå till din tidigare frisör går det självklart lika bra. Då hjälper vi dig med färdtjänst.

När du flyttar till din lägenhet fortsätter du att leva ditt liv som du vill ha det. Du får gärna ta del i vardagssysslor som dukning, bakning och tvätt – om du vill. Vi uppmuntrar till dagliga aktiviteter eftersom det håller i gång både kroppen och knoppen och gör gott för själen. Här är du hemma.