Foto: Lo Birgersson

Vår förskola

På vår förskola strävar vi efter att varje barn ska utmanas på just sin nivå, för att känna nyfikenhet och engagemang. Här tror vi att miljön som barnet är i spelar en viktig pedagogisk roll för lärandet.

Avdelningar och personal

Vår förskola ligger i hjärtat av Hagen, på gångavstånd till hav och fina naturområden.

Vi har tre avdelningar, med runt 70 barn. Barnen är uppdelade efter ålder på de olika avdelningarna. Här arbetar både förskollärare och barnskötare, många har vidareutbildat sig inom olika fördjupningsområden.

Maten vi äter lagas på Nya Påvelundsskolan och är till stor del ekologisk. På förskolan finns ett mottagningskök där vi kokar pasta, ris och potatis.

Pedagogik med fokus på lärmiljöer

Vi arbetar med alla områden i förskolans läroplan, men har valt att lägga extra fokus på våra pedagogiska lärmiljöer, både inne och ute. Genom utmaningar och en genomtänkt verksamhet ger vi varje barn möjlighet att utvecklas och växa utifrån sina förutsättningar. Våra barn känner trygghet, är delaktiga och vi lyssnar på dem.

En dag på förskolan

Vi har gemensam öppning på en avdelning innan alla avdelningar öppnar. Vi serverar sedan drop-in-frukost fram till klockan 8.30. Därefter har vi aktiviteter i de olika barngrupperna, både inne och ute, några går till exempel på utflykt.

Mellan klockan 11 och klockan 12 äter alla barn i omgångar och efter det har vi vila. De yngsta barnen sover och de äldre har lugnare aktiviteter. När de yngre vaknar från vilan startar vi återigen aktiviteter i barngrupperna och klockan 14.30 äter vi mellanmål ute eller inne. Efter mellanmålet har vi lite mer fri lek.

Ljusa rum och mysig gård

Förskolan har funnits i samma byggnad sedan början av 1990-talet. 2013 renoverades alla lokaler och de är nu ljusa, luftiga och fina.

Vår mysiga gård ligger skyddad mellan husen. Den är uppdelad i två områden, ett som är anpassat för äldre barn och ett som bättre passar yngre barn.

Våra värdeord

Stengetsgatans förskola kännetecknas av

  • Barnet i fokus
  • Harmoni
  • Arbetsglädje
  • Gemenskap
  • Engagemang
  • Nyfikenhet
  • Ansvar
  • Nytänkande