Vi har en gemensam aktivitetslokal där alla i huset kan träffas för att spela bingo, ha sittgymnastik, se på film och göra andra roliga saker. Foto: Cordovan Communication

Aktiviteter


På Lövgärdet är trivselnivån hög, något vi är mycket stolta över. En av våra medarbetare jobbar heltid med att ordna aktiviteter och målet är att varje dag kunna erbjuda en aktivitet på förmiddagen och en på eftermiddagen.

Aktiviteter och service på Lövgärdet

Under veckorna händer det mycket skoj på Lövgärdet. Du kan till exempel vara med på allsång och musikstunder, spela bingo och sällskapsspel, följa med promenadgrupperna ut och se på film. Bor du på någon av de finska enheterna har du tillgång till filmer, böcker och tidningar på finska.

Varannan vecka bjuds det på underhållning med musik- och kulturservicen Speldags och du har förstås också möjlighet att göra saker på egen hand tillsammans med din kontaktpersonal. Kanske vill du åka in till stan och besöka en utställning eller gå på restaurang? Berätta vad du vill göra så försöker vi ordna det.

Två bänkar står vid gröna buskar och träd.

När du behöver service som fotvård och tandläkare kan vi ordna med hembesök. En frisörsalong finns vid torget men om du hellre vill fortsätta gå till din tidigare frisör hjälper vi dig med färdtjänst.

När du flyttar till din lägenhet fortsätter du att leva ditt liv som du vill ha det. Du får gärna ta del i vardagssysslor som dukning, bakning och tvätt – om du vill. Vi uppmuntrar till dagliga aktiviteter eftersom det håller i gång både kroppen och knoppen och gör gott för själen. Här är du hemma.