Foto: Beatrice Törnros

Om Idrottsplatsen daglig verksamhet

På Idrottsplatsen daglig verksamhet står träning, idrott och friluftsliv i centrum.

Idrottsplatsen daglig verksamhet vänder sig till personer med intellektuella funktionsvariationer och autismspektrumtillstånd.

På Idrottsplatsen arbetar det just nu 18 deltagare, samt en stödpedagog och fem stödassistenter. Vi arbetar med tydliggörande pedagogik, motiverande samtal (MI) utifrån ett lågaffektivt förhållningssätt. All personal på Idrottsplatsen har även utbildning och lång erfarenhet från idrottslivet.

Idrottsplatsen daglig verksamhet ligger på Svangatan 4A i Göteborg.

Lokalerna ligger på andra våningen, och det finns hiss på entréplan. Vi har en större köks- och matsalsdel, konferensrum samt flera mindre rum för utbildning, morgonmöten och aktiviteter såsom dator. Vi har två toaletter, varav båda är tillgänglighetsanpassade.

Vi har även tillgång till en innergård där man kan hjälpa till med trädgårdsskötsel. Under sommaren brukar vi grilla tillsammans. Det finns flera restauranger och butiker i nära anslutning, samt flera fina promenadvägar.

Närmaste spårvagnshållplatsen heter Ejdergatan där spårvagn 6 och 8 stannar. Det går även bra att promenera till Idrottsplatsen från Redbergsplatsen där flera spårvagnar och bussar stannar. Kommer Du med bil så finns det flera betalparkeringar i nära anslutning till lokalen.

Ladda ner faktablad

Faktablad Idrottsplatsen daglig verksamhet