Nya lokaler för Hjällbo bibliotek


Publicerad 26 oktober 2023

Hjällbo bibliotek ska flytta till nya lokaler i Hjällbo centrum till årsskiftet 2024/2025.

Bakgrunden till flytten är att skolan där Hjällbo bibliotek ligger idag ska rivas. Kulturnämnden beslutade därför i september att godkänna förslaget till ersättningslokal. Den nya lokalen finns vid torget i Hjällbo centrum. Med ett centralt läge nära kollektivtrafik finns möjlighet att nå nya användare och öka dagens utlån och besök.

– Vi ser fram emot att flytta biblioteket till nya lokaler i Hjällbo centrum. Den möter besökarnas behov och erbjuder en bra arbetsmiljö för våra medarbetare. Snart börjar arbetet med att planera för flytten. Preliminärt planerar vi att flytta in i den nya lokalen vid årsskiftet 2024/2025, säger Elizabeth Chandy George, enhetschef för biblioteken i Hjällbo, Angered och Hammarkullen.

Göteborgslokaler äger fastigheten vid torget i Hjällbo Centrum. I samband med renovering och omdisponering av butikslokalerna, finns nu en lokal på 518 kvm för biblioteksverksamhet. Arbetet med planeringen av flytten och verksamheten i den ny lokalen startar nu inom Göteborgs bibliotek och kulturhus.