Vår förskola

Förskolan ligger i ett lugnt område i Skår med nära till naturupplevelser. Vi strävar efter att skapa en varm och trivsam atmosfär och utgår från att barn är kompetenta och vill vara delaktiga. För oss är det viktigt att ha en dialog med dig som vårdnadshavare och att du känner dig trygg med att ditt barn har det bra hos oss.

Våra avdelningar

Förskolan består av fem avdelningar fördelade på två hus. På Hackspettsgatan 1-7 finns fyra avdelningar: Yngrebarnsavdelningarna Snöskatan och Ugglan samt äldrebarnsavdelningarna Örnen och Svalan. På Hackspettsgatan 2 finns en åldersblandad avdelning - Hackspetten.

Engagerade pedagoger

På varje avdelning arbetar kunniga och engagerade pedagoger. Vi erbjuder ditt barn en inspirerande verksamhet i ett socialt stimulerande sammanhang. Vi utgår från att barn har lust, är kompetenta och vill vara delaktiga, vilket vi pedagoger tar tillvara när vi utmanar barnen till utveckling. Vi arbetar med språk, matematik, naturkunskap och teknik, allt utifrån barnens olika förmågor och förståelse.


Foto: Lo Birgersson

Varm och trivsam atmosfär

Vår verksamhet grundar sig i ett normkritiskt förhållningssätt och människors lika värde. Det ska vara välkomnande och stimulerande att komma hit och att vara här. Vi strävar efter att skapa en varm och trivsam atmosfär så att ditt barns tid hos oss ska vara rolig, lustfylld, trygg och lärorik.

En dag på förskolan

Förskolan har en stor, nyrenoverad gård som vi använder varje dag i alla väder. Här ägnar vi oss åt lek och andra lärande aktiviteter. Under en dag på förskolan varvas lek och lärande, både inomhus och utomhus, med mat och vila. Under tidig morgon och sen eftermiddag samlas alla barn på Ugglan, som är förskolans jouravdelning. Lagom till frukosten går barnen med sina pedagoger till respektive avdelning. Strax efter mellanmålet på eftermiddagen samlas åter de barn som är kvar på jouravdelningen.