Aktuellt på Community center i januari

Publicerad 8 februari 2022

Här är några av aktiviteterna i januari.

Lättlästa böcker

Kom och öva svenska med Johanna och Frida från Backa bibliotek onsdagen den 15 februari kl. 16-18. Du får låna med dig lättlästa böcker hem.  

Kurs i svenska

Kurs i svenska startar onsdagen den 1 februari kl. 16-18. Kursledare kommer från studieförbundet Ibn Rushd. Kursen är gratis.

Att vara förälder i nytt land

Vill du samtala tillsammans med andra om utmaningar med att vara förälder och hur man kan växa i sin föräldraroll? Du får möjlighet att dela med dig av dina erfarenheter och lyssna på andra föräldrar. Kvällen leds av lärare från samhällsorienteringen i Göteborgs stad, Asha Adnan. Asha kommer också att berätta om kursen Förälder i nytt land.

Det går bra att ta med barn. Det finns en vuxen i huset som kan hjälpa till att ta hand om barnen. Vi bjuder på fika! 

Tisdag 14 februari kl. 17. Anmäl till Anki Kallenberg på tel. 0725-35 82 10.

Föreläsning om privatekonomi

Vi lever just nu i ekonomiskt oroliga tider. I denna föreläsning får du bland annat tips på hur du kan kartlägga dina utgifter och söka fonder samt vad en skuldsanering är för något.  Onsdag 8 februari kl. 17-18.

Vi klär om en fåtölj tillsammans!

Vi klär om en fåtölj tillsammans tisdag den 31 januari kl. 16.30. Tapetsören Therese lär oss hur man klär om möbler. Kursen är gratis, inga förkunskaper krävs.

Solidariskt kylskåp

Solidariskt kylskåp (Solikyl) är en öppen och kollaborativ verksamhet för att minska matsvinnet som sker både i hushållen och i mataffärer. Mat delas ut till dig som är över 18 år.

Matutdelning sker utanför entrén på Folkvisegatan 14 på måndagar och fredagar ca kl.18.30.