Frida Winter

Om Butik Händig


Vi vill skapa många möjligheter för dig att välja uppgifter och aktiviteter utifrån dina behov. Du kan välja aktiviteter med inriktning på kreativt skapande och att arbeta i butik. Vi anpassar arbetssätt efter din förmåga och behov, du får möjlighet att påverka din arbetsdag och arbetstider. Din åsikt och dina önskemål är viktiga för oss. Du har möjlighet att vara med att påverka/komma med förslag och uttrycka din åsikt på brukar-APT, du får också möjlighet att lära dig tecken som stöd/TAKK. På Butik Händig sätter vi Dig som person i centrum. Utifrån dina behov och önskemål formar vi en kreativ, spännande och utvecklande verksamhet som passar just dig. Du kan också delta i friskvård och meditation som är aktiviteter för att hålla sig frisk och må bra. Varje dag finns möjlighet att äta lunch gemensamt. Vi bjuder dagligen på kaffe/te .

Inriktning

Butik Händig vänder sig till dig som vill ingå i ett socialt sammanhang. Vi arbetar med kundfokus samt kreativa och skapande aktiviteter.

Arbetssätt

  • Tydliggörande pedagogik
  • Alternativ och kompletterande kommunikation (AKK)
  • MI (Motiverande samtal)
  • ESL (Ett självständigt liv)

Hos oss behöver Du kunna arbeta i grupp.

Vi ser till din förmåga att utvecklas och vad som är meningsfullt för just dig. Vi arbetar med att försöka identifiera vad just du är bra på och finner meningsfullt, detta för att du ska kunna utvecklas på bästa sätt.

Antal deltagare

Vi har plats för 18 deltagare, med mycket begränsat utrymme för hjälpmedel.

Personal

Hos oss arbetar:

  • En metodutvecklare - arbetar övergripande med metodstöd.
  • En stödpedagog och stödassistenter - flera av stödassistenterna har specialkompetens inom vävning, välfärdsteknik, tryck, sömnad, och kort-tillverkning.
  • Vi har också tillgång till sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast.

Språk

Vi har personal som talar svenska och engelska.

Lokaler

Verksamheten ligger i ljusa butikslokaler i bottenvåningen på ett flerfamiljshus nära Frölunda Torg.

Inne

Du kan arbeta i vår butik och träffa kunder.

Det finns också fem olika rum där du kan arbeta med att tillverka kort, sy, sortera/prismärka kläder, arbeta med dator, trycka i tyg, friskvård eller andra aktiviteter.

Ute

Verksamheten ligger nära Frölunda Torg på Marconigatan 13.

Mat

Vi anpassar lunchsituationen efter din förmåga. Det finns möjlighet att värma din mat, och det finns även gott om alternativ att köpa lunch då verksamheten ligger nära Frölunda torg.

Resa hit

Du kan åka till Marconigatan 13 med kollektivtrafik, färdtjänst och flexlinjen.

Hållplats

Närmsta hållplats är Frölunda Torg.