Aktuellt

Här berättar vi om Burgårdens gymnasium om nyheter och annat aktuellt. Vill du veta mer kan du följa oss på Facebook och Instagram.

 • Inga nya lärlingar i höst.

  Publicerad 19 januari 2024
  Till läsåret 24 /25 startas inga nya lärlingsutbildningar.
 • Räddningsmedicin - ny kurs till hösten!

  Publicerad 19 december 2023
  Från hösten 2024 kan du på Vård- och omsorgsprogrammet välja kursen Räddningsmedicin som fördjupningskurs.
 • Välkommen på öppet hus!

  Publicerad 16 oktober 2023
  Lördag 18 november och onsdag 17 januari.
 • Nu kan du se Fashion designs modevisning "Dose Of Fashion"

  Publicerad 13 juni 2023
  Vår årliga modevisningen planerades och genomfördes av eleverna på Fashion design. Vi visade upp våra egna kollektioner och arbeten från det olika kurserna. Du som missade showen live kan se den här nu!
 • Zhobin kom trea i makeuptävlingen Silverpenseln

  Publicerad 28 mars 2023
  — När de sa mitt namn blev ja jätteglad, än idag känns det stort och overkligt att jag tog hem tredjeplatsen säger Zhobin.
 • Zhobin finalist i makeuptävlingen Silverpenseln

  Publicerad 1 mars 2023
  — Jag har hämtat inspiration från ”Black lives matter” och Pride eftersom det är viktigt för mig. Min sminkning är mer än bara en sminkning, den speglar den jag är och vad jag står för, säger Zhobin som går i tvåan på Hår- och makeupstylist.
 • Inspirerande besök på Almåsgymnasiet i Borås

  Publicerad 2 februari 2023
  Hur kan vi möta våra elevers olika förutsättningar för att alla ska nå sina mål? Detta var en av frågorna vi diskuterade när vi lärare från Barn- och fritidsprogrammet besökte lärarna på Almåsgymnasiet.
 • Vincent Griffin utses till Burgårdens superambassadör

  Publicerad 10 januari 2023
  Läsårets superambassadör har representerat Burgårdens gymnasium på ett exceptionellt sätt under Gymnasiedagarna på Svenska Mässan och Öppet hus på skolan.
 • Stolta Burgårdare tar plats i kollektivtrafiken

  Publicerad 17 oktober 2022
  Under vecka 42 och 43 kommer vår kampanj ”Stolt Burgårdare” att synas på spårvagnar och bussar i Göteborgs Stad. Här kan du se hur annonserna kommer att se ut.
 • Elever hyllade lärare under världslärardagen

  Publicerad 7 oktober 2022
  Det har stormat in hyllningar från både nuvarande elever på skolan och före detta elever till Burgårdens Instagram. Här kan du se några av alla grymma lärare som hyllades.
 • Joakim är en av stjärnorna i SVT:s nya serie Gaslight

  Publicerad 26 september 2022
  —  Burgårdens anda och lärare gav mig styrka, självsäkerhet och drivet till att kämpa vidare för att nå mina drömmar! Idag är jag en artist vars namn bär mening och skapar skillnad, säger Joakim Olsson, före detta elev på Fashion design.
 • Mina ledord är kärlek, respekt och tillit, säger Ahmed El Daba lärare i engelska och religion

  Publicerad 22 september 2022
  Läs intervjun där Ahmed svarar på frågor om sitt ledarskap i klassrummet och vilka strategier han använder för att skapa goda relationer och en trygg miljö för lärande.
 • Stolta Burgårdare har tagit studenten!

  Publicerad 9 juni 2022
  — Äntligen! Efter tre år med många skratt och minnen fick vi ta studenten, säger Filippa från naturbruksprogrammet, NB19. Jag är så glad att jag fick ta den med dessa härliga människor. Det blev mycket tårar men också mycket skratt.
 • Se filmen från Fashion designs modevisning

  Publicerad 3 juni 2022
  Nu kan du kolla in filmen från vår modevisningen MISPLACED by graduate 22.
 • Vi kom trea i designtävlingen young designers competition

  Publicerad 9 maj 2022
  — Jag är väldigt nöjd med resultatet! Jag trodde absolut inte att vi skulle komma på tredje plats. Vår kreation var medvetet ful, ondskefull och lite konstig, säger Miski Hassan som går i årskurs tre på Fashion design, Hantverksprogrammet.
 • Lisa har sytt sin egen balklänning

  Publicerad 2 maj 2022
  —  Jag tänkte direkt på sagolika baler där kvinnorna bär prinsessa liknande klänningar. En sådan stor och puffig klänning vill jag designa, säger Lisa Gulin som går i trean på Fashion design på Hantverksprogrammet.
 • Vi samlade in 40 000 kronor till UNHCR som hjälper barn och familjer från Ukraina

  Publicerad 26 april 2022
  — Jag tycker det är viktigt att hjälpa barn och familjer på flykt undan kriget i Ukraina. Därför känns det superbra att vi har kunnat hjälpa till genom vår insamling, säger Elin Alhstrand som går i trean på Hantverksprogrammet, Frisör på Burgårdens gymnasium.
 • Yusur ska bli lärare

  Publicerad 25 april 2022
  — Jag har alltid velat jobba som lärare, Jag hade själv ganska dåliga lärare i grundskolan och vill därför bli den läraren jag själv hade behövt, säger Yusur AI- Mohamedi som går i trean på Barn- och fritidsprogrammets inriktning Barnskötare och elevassistent.
 • Elin drömmer om att jobba som politiker eller inom Försvarsmakten

  Publicerad 29 mars 2022
  — Jag valde att läsa barnskötare som lärling eftersom jag får en enorm mängd erfarenhet av det riktiga arbetslivet redan innan studenten eftersom vi är halva vår gymnasietid på en arbetsplats, säger Elin.
 • Saga har inspirerats av hår- och smink från 80-talet i sitt gymnasiearbete

  Publicerad 28 mars 2022
  — Jag älskar färgerna och känslan från 80-talet. Min modell hade dessutom perfekt hår för just en 80-talsfrisyr, alltså det stora håret, därför valde jag detta årtionde, säger Saga som går i årskurs tre på Hår- och makeupstylist.
 • Suada skriver sitt gymnasiearbete om könsstympning i Somalia

  Publicerad 16 mars 2022
  — Somalia är ett av de länder i världen där det görs flest könsstympningar. Det är inte mänskligt och rättvist mot unga tjejer! Därför bestämde jag mig för att skriva mitt gymnasiearbete om detta, säger Suada.
 • Hår- och makeupstylister har gjort slutprov i hår- och makeup

  Publicerad 11 mars 2022
  — Att göra slutprov var både stressigt och lärorikt, det är svårt att hinna med allt vi lärt oss på tid, det finns absolut saker jag hade kunnat göra ännu bättre. Jag är riktigt stolt över mig själv och det jag skapade, säger Hanna som går i trean på Hår- och makeupstylist.
 • Alvas yrkesdröm är att bli veterinär

  Publicerad 16 februari 2022
  — Jag valde Naturbruksprogrammet, Djur eftersom jag kunde läsa högskoleförberedande kurser samtidigt som jag fick arbeta både praktiskt och teoretiskt i yrkeskurserna, säger Alva.
 • Lektion med barberarnas mästare Homan från Sharper of Sweden Barbershop

  Publicerad 30 september 2021
  — Det är extra roligt att få lära sig en teknik av proffs, det var mycket inspirerande, berättar en av eleverna.
 • Daniel vill bygga upp ett eget skönhetsföretag

  Publicerad 10 maj 2021
  — Min absolut största dröm är skapa produkter som ska passa alla, oavsett ålder eller kön. Säger Daniel som läser till Hår- och makeupstylist på Hantverksprogrammet.
 • Petra utbildar framtidens frisörer

  Publicerad 3 maj 2021
  —Mina elever är fantastiska! Det är spännande att vara med på deras resa till att bli frisörer. När de börjar är många blyga. Sen utvecklas de till frisörer som ger bra service, hanterar färg och behärskar grundläggande klipptekniker. Säger Petra Schmid, frisörlärare på lärling.
 • Charlotte, lärare i historia, religion och spanska är stolt över sina elever

  Publicerad 13 april 2021
  — Det bästa med att vara lärare är att jag får följa eleverna en bit på resan mot deras drömmars mål. Kvittot jag får när jag ser att eleverna når sina mål är värt allt! Säger Charlotte Gustafsson, lärare i historia, religion och spanska på Samhäll och Natur.
 • Irfet arbetar för att alla elever ska känner sig trygga och trivas

  Publicerad 6 april 2021
  — Min viktigaste uppgift är att skapa bra relationer med våra elever och lyssna på dem. Jag tillsammans med mina tre kollegor arbetar för att förebygga mobbning, trakasserier och diskriminering så att eleverna känner sig trygga på skolan. Säger Irfet Durdevic, skolvärd på Burgården.
 • Sandra, lärare på Natur- och samhällsvetenskapsprogrammet berättar om utbildningarna

  Publicerad 11 mars 2021
  —Det bästa med att vara lärare för eleverna som går på Samhäll- och naturvetenskapsprogrammet är att det är en så härlig blandning av goa elever från olika delar av stan och med olika bakgrund. Säger Sandra Sakars Toresson, lärare i svenska och svenska som andraspråk.
 • Pia, yrkeslärare på Fashion design berättar om utbildningen

  Publicerad 10 mars 2021
  — Jag tycker det är så roligt att arbeta med våra elever och lära dem yrket. Vi arbetar dessutom i en kreativ miljö och det är inspirerande. Säger Pia Ottosson, yrkeslärare på Fashion design.
 • Fatheme ska bli modedesigner

  Publicerad 9 mars 2021
  — Just nu läser jag till Garment Technical Designer på Borås Yrkeshögskola. Jag är en kreativ person som alltid varit intresserad av att skapa plagg därför valde jag Fashion design. Fatheme tog studenten från Fashion design på Burgården år 2020.
 • Julia ska bli förskolelärare

  Publicerad 9 mars 2021
  — Min yrkesdröm har alltid varit att jobba som förskolelärare. Det var därför jag valde att läsa till barnskötare på Barn-och fritidsprogrammet. Det var början på min yrkesdröm och framtid som förskolelärare.
 • Wilma ska bli lågstadielärare

  Publicerad 3 mars 2021
  — Min yrkesdröm är såklart att bli lågstadielärare! Sen vill jag utbilda mig till specialpedagog. Men först vill jag arbeta som lärare och skaffa mig erfarenhet. Just nu läser jag till lågstadielärare på Göteborgs Universitet. Säger Wilma Olsson, fördetta elev på lärling, barnskötare.
 • Djurträning med Amanda och hunden Selma

  Publicerad 2 mars 2021
  Den här veckan kan du följa Amanda och Selma i vår Instagram story. Här kommer du få se hur det går för dem i kursen, Djurträning.
 • Oliver utbildar sig till frisör som lärling

  Publicerad 22 februari 2021
  Under halva sin skoltid gör Oliver praktik på en frisörsalong. Den här veckan kan du följa honom på vår Instagram.
 • Elevassistenten Kåre har hjälpt elever att läsa ikapp ämnen under sportlovet

  Publicerad 19 februari 2021
  — Eleverna som kommer hit och ger det ett försök brukar känna sig väldigt nöjda när veckan är slut. Både med sig själva och som en blivande yrkesmänniska. Säger Kåre Ander, Elevassistent på Barn- och fritidsprogrammet.