Till sidans huvudinnehåll
Datum har passerat

Litterär salong over the rainbow - Ingela Hofsten

Torsdag 13 juni kl. 18:00–19:00

Arrangör Stadsbiblioteket på Götaplatsen
Kostnad Gratis
Ingela Hofsten. Foto Ida Hofsten. Bokomslag Swing it, Kai!

Lars Gårdfeldt samtalar med Ingela Hofsten om Swing it, Kai! en biografi om schlagerkompositören, sångaren och skådespelaren Kai Gullmar.

I Swing it Kai får vi följa Kai Gullmar från barndomens Sundsvall till de stora estraderna, skivstudiorna och hennes hem, där många av de odödliga melodierna skapades. Det är en biografi om en kvinna som gjorde stort avtryck i sin samtid, lever vidare via sin musik och vars gärning förtjänar att åter komma i rampljuset. Den handlar även om en modig kvinna som gärna klädde sig flott i hatt och kostym och levde mer eller mindre öppet i samkönade förhållanden trots de risker det innebar då.

Ingela Hofsten har varit frilansjournalist i nästan trettio år. Hon började som reporter för Sveriges Radio men har de senaste åren hon ägnat Kai Gullmar en hel del tid genom att göra radio och tv, skriva artiklar och hålla föredrag om henne. Swing it, Kai! – biografin om en av sin tids största schlagermakare, är hennes första bok. 

Lars Gårdfeldt, präst i Svenska kyrkan och hbtq­aktivist.

Stadsbiblioteket i samarbete med Carl Johans församling

Datum

Torsdag 13 juni kl. 18:00–19:00

Lägg till i kalendern

Plats och kontaktuppgifter

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.979387427535492,57.69777392217498] }, "properties":{ "title": "Litterär salong over the rainbow - Ingela Hofsten", "content": "Aktiviteter för Stadsbiblioteket på Götaplatsen" } }]

Tipsa en vän

Dela aktiviteten

Hittar du inte vad du letar efter?

Visa alla aktiviteter i Göteborgs Stads kalendarium

${loading}