Kalendarium för Göteborgs Stad

Utställning: Äcklet - Nadia de Mello

Aktiviteten har redan inträffat

Datum för aktiviteten har passerats och aktiviteten gäller därför inte längre.

Bild: Nadia de Mello.

Datum, tid och beskrivning

  • Datum Torsdag 29 september
  • Tid 10:00–20:00
  • Kostnad Gratis

1/9–1/10
Öppning 1/9 kl. 17.

En resa i färg och form och ett sätt att bearbeta smärtan av att växa upp med en ensamstående mor som led av psykisk sjukdom.

"Utställningen handlar om mitt förflutna, om att växa upp med en ensamstående mor som led av psykisk sjukdom, om skammen att ens mor inte var som de andras, om att försöka gömma sina känslor och att leva med en hemlighet. Jag fick leva med och uppleva både hennes demoner och senare min brors när han också blev sjuk.

För mig är konsten inte bara en resa i färg och form utan också ett sätt att bearbeta smärtan från det förflutna. Kreativiteten har funnits i mitt liv sedan jag var ung. En lärare i bild uppmuntrade mig att måla och från den dagen har jag inte slutat.

Jag hade min första utställning på Blå Stället och det är en ära att få ställa ut här igen."

Nadia de Mello är konstnär boende i Angered. Hon har studerat konst vid Angereds Ateljé, konsthantverk vid Oskarshamns folkhögskola och skulptur vid Göteborgs konstskola.

Plats: Centrummontern.

Plats och kontaktuppgifter

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.050885913351987,57.79589188284789] }, "properties":{ "title": "Utställning: Äcklet - Nadia de Mello", "content": "Aktiviteter för Kulturhuset Blå Stället" } }]

Tipsa en vän

Dela aktiviteten

Kategorier, målgrupp och nyckelord

  • Kategorier Konst/Utställning
  • Nyckelord psykisk ohälsa
${loading}