Kalendarium för Göteborgs Stad

Utställning: Vi är här! Om att växa upp i Hammarkullen

Aktiviteten har redan inträffat

Datum för aktiviteten har passerats och aktiviteten gäller därför inte längre.

Foto: Jens S Jensen (t.v.). Mona Hussein (t.h.). (Båda bilderna är beskurna.)

Datum, tid och beskrivning

Börjar
Lördag 5 juni
Slutar
Torsdag 30 september
Öppettider

Utställningen är utomhus och kan ses dygnet runt.

Kostnad
Gratis

Fotoutställning utomhus med start på Hammarkulletorget.
Välkommen att vandra runt på egen hand eller på en guidad tur. 

Hur var det för de som var barn och unga när stadsdelen var ny och hur är det idag? I utställningen visas fotografier som fångar glimtar av livet i stadsdelen.

Jens S Jensen
 påbörjade sin dokumentation av Hammarkullen när området var nybyggt på 1970-talet och fortsatte sen att komma tillbaka och fotografera under mer än 40 år. Under årens gång mötte han många barn och unga som han sedan även träffade igen senare i livet.

Mona Hussein
är en samtida ung fotograf, som i foton nytagna för utställningen, visar hur dagens barn och unga använder och upplever området. En del saker är samma som på Jensens tid, medan annat förändrats och tagit nya former.

Utställningen är ett samarbete mellan Göteborgs Stadstriennal, Hammarkullen Konsthall, Hammarkullen 365, Göteborgs stadsmuseum och Ta plats - Trafikkontorets arbete med tillfälligt platsskapande. Bostadsbolaget Bostadsbolaget har anställt unga för att bygga delar av utställningen, och en konstgrupp med barn från stadsdelen har tillsammans gjort målningarna till en av stationerna i utställningen.  

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Kulturhuset Blå Stället
Plats
Angereds Torg 13
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.050885913351987,57.79589188284789] }, "properties":{ "title": "Utställning: Vi är här! Om att växa upp i Hammarkullen", "content": "Aktiviteter för Kulturhuset Blå Stället" } }]
Kategorier
Konst/Utställning
Nyckelord
Hammarkullen
Kulturhuset Blå Stället
angered
${loading}