Om ungdomssatsningen Fängelset

Fängelset är en plats för ungdomar mellan 16-20 år där egna initiativ, idéer och kreativitet i alla former styr verksamheten. Vår personal kan coacha dig som vill driva ett projekt eller en verksamhet. Fängelset är en del av Ungdomssatsningen som drivs av Göteborg Stad, och är fritt från alkohol och droger.

Ungdomssatsningen i Göteborgs Stad

Fängelset är en del av ungdomssatsningen Göteborg som finns i fem regioner över staden. Utöver Fängelset finns också Radar 72, Arena 29, Hisingen, 1200 kvadrat och KulturAtom. Ungdomssatsningarna tar till vara ungdomars tankar, idéer och initiativ med så hög delaktighet som möjligt.

Kultur för och av unga

Fängelset har flera lokaler som kan anpassas efter ett projekts behov och önskemål. Kreativitet har inte fasta tider, lokalerna är därför öppna dygnet runt för dig som har passerkort. Passerkortet får du i samråd med personal på Fängelset.

Fängelset håller till i hus 6, 7 och 15 på Härlanda Park. Här hittar du adress och karta.

Ungdomssatsningen ska präglas av jämställdhet, inflytande och delaktighet av Göteborgs ungdomar gällande såväl innehåll som tillgänglighet. 

Verksamheten bedrivs i enlighet med Göteborgs Stads värdegrund och förhållningssätt, vilket innebär att vi öppet tar ställning för demokratiska värderingar och arbetar mot fördomar och normer som utestänger människor. Fängelset är en trygg plats där du ska känna dig välkommen.

För arrangörer

Arrangemangslokalen (konsertscenen) kan du boka för just ditt arrangemang. Här arrangeras spelningar med både nya och etablerade akter. Under åren har Fängelset bland annat haft uppträdanden av Timo Räisänen, Hello Saferide, Slagsmålsklubben och Promoe. Man kan även hyra/låna lokalen för produktionsrepetition. Vill du lyssna på musiken som fyllt Fängelset tidigare? Kolla in spotifylistan "Fängelset i backspegeln". (Du länkas vidare till Spotify)

Fängelsets caféscen är utrustad med en mindre scen med tillhörande ljud och ljus. Här är det perfekt att göra mindre produktioner, både inom musik, teater och dans. Kapacitet: 70 personer.

Läs en mer detaljerad beskrivning av lokalerna under "boka lokal".