Foto: Cecilia Karlsson

Om äldreboendet

Uggledals äldreboende ligger naturskönt i Billdal med en vacker trädgård som vetter ut mot hästhagar och Billdals park. Flexlinjen har en hållplats i direkt anslutning till huset och för de som kan är det gångavstånd till affärer, apotek och bageri. Personalen pratar flera språk förutom svenska, som finska, arabiska och spanska.

Lägenheterna

Huset har två våningar och här bor 51 hyresgäster. På bottenvåningen finns det 24 lägenheter, varav två är tvårumslägenheter för parboende. Lägenheterna på bottenvåningen är avsedda för personer som av olika skäl inte kan bo kvar i sin ordinära bostad. På våning två finns det också 24 lägenheter varav en är tvårumslägenhet avsedd för par. Lägenheterna på våning två är avsedda för personer med demenssjukdom.

Enrumslägenheterna är mellan 28-31 kvadratmeter. Variationen beror på att en del har ett litet burspråk och är då lite större. Tvårummarna är på 43 kvadratmeter.

Du får ett eget hyreskontrakt och möblerar själv din bostad. Boendet står för höj och sänkbar säng med madrass. Alla lägenheter är även utrustade med trygghetslarm.

Lägenheterna är utrustade med ett litet pentry med kokmöjligheter och badrum med dusch. På varje enhet finns även gemensamhetsutrymmen som matsal och vardagsrum. Våning två har underbara inglasade balkonger med utsikt över hästhagar och natur, på bottenvåningen kommer du lätt ut i trädgården via det inglasade uterummet.

Vi har även tillgång till en lägenhet i huset bredvid för aktiviteter och möten. Den lokalen kan även bokas för kalas.

En lugn och grön miljö

Uggledals äldreboende ligger naturskönt i Billdal med en vacker trädgård som vetter ut mot hästhagar och Billdals park. Flexlinjen har en hållplats i direkt anslutning till huset och för de som kan är det gångavstånd till affärer, apotek och bageri.

Vi som arbetar på Uggledals äldreboende

På boendet finns utbildad personal, undersköterskor, dygnet runt. Personalen pratar flera språk förutom svenska, som finska, arabiska och spanska.

Sjuksköterskor finns att tillgå dygnet runt. Måndag till fredag mellan klockan 7-16 är de placerade i huset. Läkaren kommer en dag i veckan från Askims vårdcentral. Arbetsterapeut och sjukgymnast är hos oss ett par timmar två dagar i veckan och besöker dig vid behov.

Vi har också en aktivitetssamordnare som tillsammans med hyresgästerna och personal planerar aktiviteter utifrån hyresgästernas önskemål. Aktiviteterna kan ske både enskilt och i små eller stora grupper.

Enhetschefen har ansvar för verksamheten och har till sin hjälp ett chefstöd.