Fotograf: Förskoleförvaltningen

Aktiviteter och öppettider


Här kan du läsa om de aktiviteter du och ditt barn kan ta del av på vår öppna förskola. Till de flesta aktiviteterna är det drop-in, till några behöver du anmäla dig i förväg.

Följ oss på Facebook

Nedan kan du läsa om våra aktiviteter. Du kan också följa vår Facebook-sida för att få information om vad som händer på öppna förskolan. 

Schema våren 2024

Öppna förskolan öppnar för vårterminen den 8 januari. 
Tillfälliga ändringar i schemat kan förekomma. Se vår Facebook-sida eller ring 031-365 83 28.

Måndag
9 -12 Baby 0–8 månader (sångsamling klockan 10)
13 -16 Alla barn 0–6 år (sångsamling klockan 14)

Tisdag
9 -12 Yngre barn 0–18 månader (sångsamling klockan 10)
13 -16 Baby 0–8 månader (sångsamling klockan 14)

Onsdag
10 -12 Babymassage 0–6 månader (för anmälda)
17 -19.30 ABC föräldraträffar (för anmälda)

Torsdag
9 -12 Yngre barn 0–18 månader (sångsamling klockan 10)
13 -14 Tematräff (för anmälda)
14 -16 Alla barn 0-6 år (ingen sångsamling)

Fredag
9 -12 Alla barn 0–6 år (sångsamling klockan 10)

Stängningsdagar vårterminen 2024 

Öppna förskolan Kojan har stängt följande dagar:

Fredag 26 januari 
Fredag 14 juni 

Våra aktiviteter:

BOKBUSSEN ❤ KOJAN

Bokbussen stannar i Sandarna (på Knipplagatan 12-14) och alla besökare på öppna förskolan Kojan är välkomna! Tider för våren 2024 kommer läggas ut här inom kort. 

Välkommen att ta sällskap till bokbussen med en av Kojans pedagoger, eller möt oss där för att läsa, låna eller lämna tillbaka böcker. Välkomna!

Tematräffar

Ibland får vi besök av personer från en annan verksamhet som berättar och svarar på dina frågor, till exempel placeringshandläggare som informerar om att söka förskola, tandvården som informerar om barns tandhälsa, NTF som informerar om barnsäkerhet i bil. Du behöver anmäla dig i förväg via mejl så att vi vet hur många som kommer. Har du en idé om ett tema som du skulle önska att vi hade en träff kring? Hör gärna av dig till vår mejl. Läs mer om tematräffarna via länken nedan. 

Tematräffar och andra aktiviteter på Familjecentralen Sandarna

Föräldragrupper

ABC Föräldraträffar – Alla Barn i Centrum

Vill du ha konkreta tips på hur du kan undvika onödiga bråk i vardagen? Vill du ha råd och stöd i hur du kan hantera utmaningar i föräldraskapet? ABC föräldraträffar ger dig som är förälder/nära vuxen till barn 3–6 år råd, stöd och praktisk övning i ditt föräldraskap. Vi varvar diskussioner, tips och råd med filmer och övningar baserat på den senaste forskningen inom föräldraskap och barns utveckling. ABC är gratis och består av fem träffar. 
Läs mer om ABC här.

Babymassage

Kärleksfull beröring som stärker anknytning mellan dig och ditt barn. Det är aldrig för sent att börja massera sitt barn, men att delta i en kurs är bäst innan barnet börjar krypa. Lämplig ålder är en till åtta månader. Kursen är gratis och består av fem träffar. Vi tränar på massagens olika strykningar och lär oss om samspel och kommunikation mellan dig och ditt barn. Utbildningen hålls av certifierade instruktörer utbildade av IAIM – International Association of Infant Massage. För att ditt barn ska vilja ligga stilla under massagen ser vi helst att du börjar kursen när ditt barn är mellan 1-6 månader.

Pågående grupp i babymassage är fullbokad. Vårterminen 2024 kommer grupper i babymassage hållas på onsdagar klockan 10-12 och nästa grupp startar den 20 mars. Länk till anmälan läggs ut under vecka 10  vår Facebook-sida

Babymassage erbjuds på andra öppna förskolor och familjecentraler i staden.

Tips om fler som erbjuder föräldrastödsgrupper

Det finns fler aktörer som erbjuder föräldragrupper i Göteborg. Läs mer på goteborg.se/foraldrastod.

Riktade tider till olika grupper

Öppna förskolan är en mötesplats som inspirerar till lek, lärande och social gemenskap, med familjen i fokus. Vi arbetar inkluderande och nätverksskapande och på vissa öppna förskolor har vi riktade tider för olika grupper.

Riktade tider för regnbågsfamiljer

Det finns riktade tider för regnbågsfamiljer på två av våra öppna förskolor. Regnbågsfamiljer är familjer där någon av familjens medlemmar är hbtqi-person. Läs mer här: 
Öppna förskolan Draken 
Öppna förskolan Sannegården

Öppna förskolan TilLiten – för familjer med barn i behov av extra stöd

Har du ett barn i åldern 0-6 år som väntar på diagnos, har en funktionsnedsättning, försenad utveckling eller sjukdom som leder till anpassningar i det dagliga livet? Personalen har stor kunskap och erfarenhet av barn och familjer med olika behov. Här kan du också träffa andra som har en liknande vardag som din. Läs mer på brackediakoni.se/tilliten.

SFI-träning på öppna förskolan

På öppna förskolan Opaltorget kan du som vill vara med på SFI-träning (svenska för invandrare). Vi riktar oss till dig som är föräldraledig. Du kommer tillsammans med ditt barn. Barnet får en introduktion till svensk förskola och du får språkträning av SFI-lärare. Du kan vara nybörjare i svenska eller redan ha studerat SFI. Alla nivåer är välkomna.

Öppna förskolan Opaltorget