Aktiviteter och öppettider


Här kan du läsa om de aktiviteter du och ditt barn kan ta del av på vår öppna förskola. Till de flesta aktiviteterna är det drop-in, till några behöver du anmäla dig i förväg.

Öppettider hösten 2023 


Måndagar
Kl. 9-15 Öppet för barn 0-6 år
Sångsamling kl. 11 och 14

Tisdagar
Kl. 9.30-13 Babyöppet (för barn 0-12 månader)
Sångsamling kl. 11

Onsdagar
Kl. 9-13 Öppet för barn 0-6 år
Sångsamling kl. 11

Torsdagar
Kl. 9-15 Öppet för barn 0-6 år 
Sångsamling 11 och 14

Fredagar
Kl. 9-15 Öppet för barn 0-6 år
Sångsamling 11 och 14

Ändringar i det ordinarie schemat

Här skriver vi om vi gör avvikelser i schemat eller har stängt.

 • 18 december stängt
 • 22 december öppet 9-12

Öppettider under jul och nyår 

Vi har öppet den 22 december och därefter stängt under mellandagarna. Vi öppnar igen måndagen den 8 januari.  Det finns andra öppna förskolor som har öppet under den här perioden, besök gärna någon av dem! Här är tiderna: Öppna förskolor som har öppet under jul och nyår

Familjecentrerat arbete på Axelhuset

På Axelhuset arbetar vi familjecentrerat. Det innebär att distrikts/barnsjuksköterskor från BVC, föräldrastödjare, förskollärare och bibliotekarie samarbetar för att alla vårdnadshavare med barn upp till sex år ska få så bra stöd som möjligt.

Vi på öppna förskolan Axel får besök av:

 • Närhälsan Högsbo BVC på tisdagar kl. 10-11 
 • Familjestödjare på torsdagar kl. 14-15
 • Barnbibliotekarie från Högsbo bibliotek, kl. 10.15-10.45  tisdagar 14 november och 5 december.

Tematräffar

Tisdag 14 november kl 13.30-15.30

Stark efter graviditet. Fysioterapeut från Hälsoteket kommer och pratar om kroppen och träning efter graviditet. Vi prövar enkla övningar att göra själv eller tillsammans med din bebis. Anmälan till Öppna förskolan Axel: oppna.forskolan.axel@forskola.goteborg.se

Föräldragrupper

Babymassage

Kärleksfull beröring som stärker anknytning mellan dig och ditt barn. Det är aldrig för sent att börja massera sitt barn, men att delta i en kurs är bäst innan barnet börjar krypa. Lämplig ålder är en till åtta månader. Kursen är gratis och består av fem träffar. Vi tränar på massagens olika strykningar och lär oss om samspel och kommunikation mellan dig och ditt barn. Utbildningen hålls av certifierade instruktörer utbildade av IAIM – International Association of Infant Massage.

För barn 0-5 månader. Tisdagar 14.00-15.30. 

Frågor/anmälan till oppna.forskolan.axel@forskola.goteborg.se eller telefon 0790-98 20 21

ABC Föräldraträffar – Alla Barn i Centrum

Vill du ha konkreta tips på hur du kan undvika onödiga bråk i vardagen? Vill du ha råd och stöd i hur du kan hantera utmaningar i föräldraskapet? ABC föräldraträffar ger dig som är förälder/nära vuxen till barn 3–6 år råd, stöd och praktisk övning i ditt föräldraskap. Vi varvar diskussioner, tips och råd med filmer och övningar baserat på den senaste forskningen inom föräldraskap och barns utveckling. ABC är gratis och består av fem träffar. Läs mer om ABC här.

ABC har vi på onsdagar 16.30-19.
Anmäl dig här: ABC föräldraträffar (goteborg.se)

Tips om fler som erbjuder föräldrastödsgrupper

Det finns fler aktörer som erbjuder föräldragrupper i Göteborg. Läs mer på goteborg.se/foraldrastod.

Riktade tider till olika grupper

Öppna förskolan är en mötesplats som inspirerar till lek, lärande och social gemenskap, med familjen i fokus. Vi arbetar inkluderande och nätverksskapande och på vissa öppna förskolor har vi riktade tider för olika grupper.

 • Riktade tider för regnbågsfamiljer

  Det finns riktade tider för regnbågsfamiljer på två av våra öppna förskolor. Regnbågsfamiljer är familjer där någon av familjens medlemmar är hbtqi-person. Läs mer här: 
  Öppna förskolan Draken
  Öppna förskolan Sannegården

  Öppna förskolan TilLiten – för familjer med barn i behov av extra stöd

  Har du ett barn i åldern 0-6 år som väntar på diagnos, har en funktionsnedsättning, försenad utveckling eller sjukdom som leder till anpassningar i det dagliga livet? Personalen har stor kunskap och erfarenhet av barn och familjer med olika behov. Här kan du också träffa andra som har en liknande vardag som din. Läs mer på brackediakoni.se/tilliten.