Wow-känsla i Lövgärdesskolans matsal


Publicerad 8 mars 2023

Grundskoleförvaltningen har nyligen rustat upp Lövgärdesskolan matsal. "Wow" var det första eleverna sa när det fick se sin nya matsal.

”Tidigare var vår matsal sliten. Den gav en kall och inte så inbjudande känsla. Nu är det precis tvärtom – matsalen är mysig och vi märker att eleverna trivs här. Eleverna äter dessutom mer mat och sitter kvar i matsalen längre” säger Irfan Naprelac som är köksmästare på Lövgärdesskolan.


Före- och efterbilder på Lövgärdesskolans skolmatsal.


Matsalen har blivit lugnare
Rasmus Rosander, biträdande rektor Lövgärdesskolan 7-9, berättar att de märkt av flera positiva förändringar i matsalen.

”Det är lugnare nu och ljudnivån är mycket bättre. Det är tydligt att elever gillar matsalen. Det är inte lika stökigt här längre utan eleverna tar hand om sakerna på ett bättre sätt”.

Eleverna är med och påverkar
Under våren ska eleverna inviga och hitta på ett namn på matsalen. Elevrådet ska planera invigningen och får bland annat tycka till om vilken maträtt som ska serveras dagen till ära.

27 skolmatsalar har rustats upp
Under 2022 gjorde grundskoleförvaltningen en undersökning som visade att 27 skolmatsalar i Göteborg behövde förbättras på olika sätt. Dessa skolmatsalar har nu rustats upp med bland annat nya möbler, belysning och bättre ljudnivå.

”Tanken är att skapa en bättre arbetsmiljö för elever och medarbetare - men också göra det mer lika i stadens skolor”, säger Andreas Sjunnesson, verksamhetschef Fastighet och säkerhet på grundskoleförvaltningen.