Foto: Eva Bäckman

Lokaler och utrustning

Läs om våra lokaler och om vilken teknisk service vi erbjuder.

Lokaler

Biblioteket är stort, ljust och luftigt. Läsplatser och sittgrupper finns för studerande och andra som bara vill koppla av en stund. Dessutom finns en tyst läsesal. Trådlöst nätverk ger tillgång till internet och även till bibliotekets söktjänster, till exempel Nationalencyklopedin på internet och PressReader.

Målar du, fotograferar eller skapar konsthantverk? Kolla med oss om du kan ställa ut dina verk på vår konstvägg i entrén.

Tillgänglighet

Kortedala bibliotek ligger på andra våningen med uppgång från Kortedala torg. Det går bra att ta hissen upp från markplan och rullstolsanpassad WC finns.

Läs mer om tillgänglighet i tillgänglighetsdatabasen.

Utrustning

Wifi

Gratis tillgång till trådlöst nätverk finns hos oss. Det finns två nätverk du kan ansluta till.

  • Nätverket "Biblioteket". Logga in med ditt bibliotekskortsnummer eller personnummer och pinkod. När du är uppkopplad har du samma behörigheter som om du satt vid en av bibliotekets lånedatorer och du kan komma in i många av våra databaser, söktjänster och e-medier direkt.
  • Nätverket "goteborgfree". Där behöver du inte logga in, men du får inte tillgång till bibliotekens databaser, söktjänster och e-medier.

Datorer

Det kostar inget att använda bibliotekets datorer, men du behöver bibliotekskort och pinkod som du skaffar hos oss.

Dator kan bokas av vuxna 60 minuter per dag och det finns även möjlighet att boka dator 120 minuter. Barn och ungdomar under 18 år kan boka dator 60 minuter per dag.

Utskrifter

Alla datorer är kopplade till en skrivare. De första tre sidorna är gratis och därefter kostar de 2 kronor/sida att skriva ut. Färgutskrift kostar 5 kronor/sida. Du betalar innan utskrift till bibliotekets personal.

Skanning

På bibliotekets kopiator kan man gratis skanna dokument direkt till e-post.

Kopiator

Kopiering i svart/vitt kostar 2 kronor/sida (A4). Du kan också kopiera A3 och i färg för 5 kronor/sida. Personalen hjälper dig att ladda ditt bibliotekskort med pengar för kopiering.