Foto: Marit Lissdaniels

Om vård- och omsorgsboendet

Vård- och omsorgsboendet Gerdas gård ligger på Högsbohöjd, med vacker natur alldeles inpå knuten. Här finns 96 lägenheter fördelade på tre våningsplan. Personal finns på boendet dygnet runt för att ge en god och säker omvårdnad samt en meningsfull tillvaro där aktiviteter har en central plats i vardagen.

96 lägenheter och tre våningsplan

På Gerdas Gård finns 32 lägenheter avsedda för personer med demenssjukdomar och för 64 lägenheter för personer som av andra skäl inte klarar att bo kvar i sin bostad.

Boendet är i tre plan. På varje plan finns 32 lägenheter uppdelade på två avdelningar. För varje grupp om 16 lägenheter finns det gemensam matsal samt plats för samvaro. På bottenplanet finns frisör, fotvård och samlingslokaler.

Lägenheterna

Du får eget hyreskontrakt och möblerar själv din lägenhet men säng ingår. Varje lägenhet innehåller ett litet pentry, hygienutrymme med dusch. Alla lägenheter är utrustade med trygghetslarm.

På varje våning eller enhet finns gemensamhetsutrymmen som kök och allrum.

Omgivning

Gerdas Gård ligger i området Högsbohöjd. Här har du nära till natur och grönska, men också till livsmedelsaffär. Närmaste hållplats är Fyrktorget och flexlinjen stannar i nära anslutning till boendet.

Personal och arbetssätt

På Gerdas Gård finns omsorgspersonal och tillgång till sjuksköterska dygnet runt. Vi har medarbetare från varje enhet som planerar aktiviteter för hyresgästerna utifrån deras önskemål.

När du flyttar in på Gerdas Gård får du en egen kontaktperson. Det är i regel en undersköterska med ett särskilt ansvar för att lära känna dig och dina speciella behov. Vårt mål är att din omvårdnad, så långt som möjligt, ska bli anpassad till dina behov, önskningar och förutsättningar. Vi utgår från vad du behöver, uppskattar och är van att göra och vi vill på olika sätt stimulera till aktiviteter.