Foto: Frida Winter

Öppna förskolan Kojan

På grund av de fortsatta restriktionerna för att bromsa spridningen av covid-19, är öppna förskolans aktiviteter digitala tills vidare. Är du småbarnsförälder? Då är du och din familj välkommen till öppna förskolan. Vi erbjuder lek- och utvecklingsmöjligheter för dig och ditt barn och här kan ni umgås med andra familjer. Hos oss möter du pedagoger med kunskap inom pedagogisk verksamhet.

Öppna förskolan ställer om till digital verksamhet

Öppna förskolan är en mötesplats som under normala omständigheter erbjuder en pedagogisk miljö för barn och vuxna, där barnens lärande och utveckling är i centrum genom fokus på hela familjen. På grund av Coronapandemin har vi nu inte möjlighet att hålla öppet, men erbjuder digital verksamhet med störst fokus på föräldraskapsstöd.

Förskollärarna på öppna förskolan stöttar även i vanliga fall barnens lärande och utveckling till stor del genom sin föräldrastödjande roll och erbjuder möjligheter för familjer att knyta nya kontakter, diskutera och få stöd i föräldraskapet genom olika aktiviteter och föräldrastödsprogram. Dessa bedriver vi nu helt digitalt. Längst ner på denna sida, i fil-listan, finns ett dokument med information om hur du deltar i den digitala verksamheten. Välkommen att delta!

Länkar till samlingar och aktiviteter vecka 20

Här hittar du veckans schema på öppna förskolan. Längre ner på sidan kan du läsa mer om de olika aktiviteterna i schemat men även om andra aktiviteter, grupper och föräldrastöd.

Måndag:
11.00-12.00 Föräldratelefon, 031-365 83 28
15.00 Sångsamling Klicka här för att delta i aktiviteten

Tisdag:
11.00 Babymassage (för anmälda)
14.00 Rörelsesamling Klicka här för att delta i aktiviteten

Onsdag:
10.00-11.00 Föräldratelefon, 031-365 83 28
11.00 Babymassage (för anmälda)
13.00 Babymassage (för anmälda)

Torsdag:
13.00 Tematräff: Att börja förskolan. Anmäl dig genom att fylla i detta formulär eller via mejl till FCsandarna@socialcentrum.goteborg.se.
17.00-19.30 ABC föräldraträff (för anmälda)

Fredag:
13.00 Babygrupp (för anmälda)

Livesända sångsamlingar

Välkomna till våra digitala livesända sångsamlingar!
Du ansluter via länkarna nedan (du är anonym). Om du ansluter via telefon eller surfplatta behöver du ladda ner Teams-appen först. Vill du önska någon låt är du välkommen att skriva till oss innan så ser vi vad vi kan göra. Ni kan skriva på vår facebook-sida facebook.com/oppnaforskolanKojan eller sms:a till 0722-55 79 17.

Tyck till om sångsamlingarna! Ni som deltagit i en eller flera av våra digitala sångsamlingar får gärna dela med er av vad ni tycker så att vi kan bli ännu bättre! Klicka här för att fylla i enkäten (länk till Microsoft Forms).

Veckans uppdrag


Syntolkning: Kojans förskollärare håller upp en gul figur från Babblarna och en rosa gris. På bilden ringas olika färger in.

Veckans uppdrag presenteras via Teams under vissa måndagar.

Efter att Kojans förskollärare berättat veckans uppdrag har vi en vecka på oss att spana efter det temat. Vi har tidigare letat efter hundar, färger och vårtecken tillsammans. Veckan efter samlas vi igen och berättar vad, vart och hur vi hittade våra fynd!

Kojans föräldratelefon

Vi öppnar nu en föräldratelefon som ni når på 031-365 83 28.

Du som förälder kan ringa om vad som helst! Behöver du råd och stöd i föräldraskapet, inför förskolestart, är du nyinflyttad, känner dig ensam, undrar över något eller bara behöver prata med någon? Ring oss på Föräldratelefonen. Vi som bemannar telefonen är Idah och Malin, förskollärare med lång erfarenhet av föräldraskapsstöd och ett brett kontaktnät att lotsa vidare till om det behövs. Vi arbetar efter sekretesslagen och har tystnadsplikt. Välkommen med ditt samtal!

Föräldrafika

Välkommen att delta på en liten spontan samtalsstund tillsammans med oss på Kojan. Här kan man ställa frågor till oss eller andra föräldrar, diskutera föräldraskap eller bara ha sällskap vid fikastunden. Kika i kalendern ovan efter nästa träff och maila till FCsandarna@socialcentrum.goteborg.se så skickar vi en länk till mötet. Alla som vill kan delta. Välkommen!

ABC-föräldragrupper

I mars startar en ABC-föräldragrupp som vi och andra kollegor håller i. Här kan du läsa mer om ABC och hur man anmäler sig: ABC föräldraträffar.

Babymassage

Du som har bebis mellan 0 — 6 månader kan delta i våra digitala grupper med babymassage. Gruppen "träffas" vid fem tillfällen och leds av öppna förskolans pedagoger som är certifierade spädbarnsmassageinstruktörer. Nästa omgång grupper startar vecka 17. Vi återkommer med information om du fått en plats och mer information om startdatum, dagar och tider till den e-post du anger i formuläret.

Det här är babymassage
Babymassage är massage på spädbarn som utförs av barnets förälder. Den syftar till att stärka anknytningen mellan barn och förälder och öka välbefinnandet för ditt barn, emotionellt, fysiskt och motoriskt. Det är också avslappnande för dig som förälder att ge massage och du får träning i att tolka ditt barns signaler.

Det finns platser kvar i gruppen som kommer träffas onsdagar klockan 11-12. Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan. Välkommen!

Anmäl dig till babymassage, onsdagar 11-12 med start vecka 17.

Babygrupper

Är du intresserad av att delta i en digital samtalsgrupp med andra babyföräldrar och öppna förskolan Kojan? Häll upp en kopp kaffe, slå på datorn och så ses vi och pratar om livets små och stora frågor! Anmäl ditt intresse genom att fylla i formuläret via länken nedan. Vi återkommer med information om du har fått en plats, samt då vilken dag/tid du har fått plats och startdatum för träffarna, till den e-post du anger i formuläret. Välkommen med din intresseanmälan önskar Malin och Idah på Kojan.

Intresseanmälan till Kojans digitala babygrupper

Tematräffar

Nu kör vi också igång våra tema-träffar digitalt. Tillsammans med oss på familjecentralen och inbjudna gäster pratar vi om saker som rör dig, ditt barn eller föräldraskapet. Här kan du läsa om aktuella tematräffar: Tematräffar och andra aktiviteter. Anmälan görs som vanligt till FCsandarna@socialcentrum.goteborg.se.

Kojan på Facebook

Följ oss gärna på facebook.com/oppnaforskolanKojan
Där kan du se vad som är på gång hos oss. Där ger vi också tips om annat som kan vara intressant för dig som förälder.

Tillfälliga ändringar i schema eller liknande meddelas alltid på Facebook.

Öppettider

Öppna förskolan har stängt tills vidare på grund av skärpta restriktioner för smittskydd. Nu är vi digitala, följ oss på facebook för att delta.