Våra aktiviteter

På familjecentralen Opaltorget kan du delta i flera olika aktiviteter. Vi har bland annat sångstunder, tematräffar och föräldragrupper. Våra aktiviteter riktar sig till alla föräldrar med barn 0-6 år.

GravidCafé

Familjecentralen Opaltorget bjuder in dig som skall bli förälder till GravidCafé där du får möjlighet att träffa andra i samma situation för att dela erfarenheter och funderingar. Vi erbjuder olika teman för träffarna. Du är välkommen att komma på den eller de träffar som passar dig.

Mer information och anmälan:

Anmäl dig innan på telefon, sms eller mejl till:

Telefon Iréne Lundberg: 0736-100 53
Epost: irene.lundberg@socialsydvast.goteborg.se

Träffarna äger rum kl.16.30 -17.30 på Familjecentralen Opaltorget 11 oktober, 25 oktober, 8 november och 22 november kl. 16.30 till 17.30

Trygghetscirkeln

Ett föräldrastödsprogram med syfte att få syn på barnets behov utifrån den viktiga anknytningen mellan förälder och barn. Riktar sig främst till föräldrar med barn i åldern 0-4 år.

Utbildningsmaterialet utgår från färdiga filmexempel där vi noga tittar på barnets behov av trygghet och utforskande i sin vardag. Hur kan jag som förälder få syn på mitt barns behov och möta barnet utifrån dessa behov?

Programmet sträcker sig över 7 tillfällen som är ca 1,5 timme långa. Vi är två i personalen (föräldrastödjare) som håller i kursen och tar emot 8-10 föräldrar i grupp. Detta ger möjlighet till diskussion och reflektion utifrån egna erfarenheter som förälder.

Mer information och anmälan:

Kontakta någon av oss på FC Opaltorget, eller mejla:

kerstin.gunnarsson@socialsydvast.goteborg.se
irene.lundberg@socialsydvast.goteborg.se

Alla Barn i Centrum - ABC

Vill du utveckla ditt föräldraskap? ABC är gruppträffar med diskussion och information om föräldraskap och barns utveckling.

Få saker är viktigare än relationen med våra barn. Idag vet vi att starka band mellan barn och föräldrar är den bästa grunden för en harmonisk uppväxt till trygga och självständiga individer som vuxna. Du kan få gå en kostnadsfri föräldrautbildning i ABC (Alla Barn i Centrum).

Träffarna riktar sig till dig som är förälder eller annan viktig vuxen för barn 3–12 år. Gruppträffarna innehåller diskussioner, filmer och övningar kring föräldrarollen. Varje träff är på 2,5 timme.

För mer information, kontakt och anmälan:
www.foraldratraffar.goteborg.se

Babymassage

Kärleksfull beröring som stärker anknytning mellan dig och ditt barn. Det är aldrig för sent att börja massera sitt barn, men att delta i en kurs är bäst innan barnet börjar krypa. Lämplig ålder är en till åtta månader. Kursen är gratis och består av fem träffar. Vi tränar på massagens olika strykningar och lär oss om samspel och kommunikation mellan dig och ditt barn. Utbildningen hålls av certifierade instruktörer utbildade av IAIM – International Association of Infant Massage. 

För anmälan eller mer information ring 031-366 47 03 eller skicka sms till 0727-26 11 79.

Samhällsorienteringen

Är du föräldraledig och vill lära dig mer om samhället där du lever idag och få tips om allt som finns i ditt område som skulle underlätta din vardag? Vill du veta var kan du låna böcker och gå på någon rolig aktivitet med ditt barn? Vill du träffa andra föräldrar, träna din svenska, prata med pedagoger eller föräldrastödjare? Då är samhällsorientering rätt för dig!

Tid: onsdagar kl.10:00 -12:30

Plats: Familjecentralen Opaltorget, Zirkongatan 7

Kostnad: Gratis

För anmälan och mer information, mejla neva.d.s@bilda.nu eller ring 072-856 43 68.

Förberedande SFI på öppna förskolan

Vi riktar oss till dig som är föräldraledig. Du kommer tillsammans med ditt barn. Barnet får en introduktion till svensk förskola och du får språkträning av SFI-lärare. Du kan vara nybörjare i svenska eller redan ha studerat SFI. Alla nivåer är välkomna.

Dag och tid: Torsdag kl. 9.00 -12.00 (gäller under höstterminen 2023).

Plats:  Familjecentralen Opaltorget, på Öppna förskolan Zirkongatan 7.

Anmäl er via e-post eller sms:
E-post:   oppna.forskolan.opaltorget@forskola.goteborg.se
Telefon: 0727-261179