Om Frölundaborg

Vi arbetar med olika hantverk, exempelvis smycken och textil samt bakverk som vi säljer i Lilla Butikens daglig verksamhet på Slottsskogsgatan 34. Vi arbetar även med musik och film samt transport, service och köksarbete. Du kan välja mellan olika aktiviteter beroende på vad du är intresserad av. Alla hos oss har ett individuellt schema med möjlighet att jobba med olika arbetsuppgifter olika dagar i veckan. Vi vänder oss till dig med intellektuell eller neuropsykiatrisk funktionsvariation. Vi jobbar i ett stort hus med många trappor, så du behöver vara fullt rörlig.

Vår personal

Vi har tolv stödassistenter varav de flesta har dubbelkompetens inom det verksamhetsområde man arbetar med, exempelvis film, musik och hantverk. Även en stödpedagog arbetar hos oss.

Det finns även arbetsterapeut, fysioterapeut och sjuksköterska från den kommunala hälso- och sjukvården som kommer till oss vid behov.

Hos oss arbetar vi med lågaffektivt bemötande och har plats för 33 deltagare som arbetar heltid.

Vårt hus

Vi finns i ett stort, charmigt, gult trähus där vi har en stor och lummig trädgård runt huset. I trädgården brukar vi fika och umgås på somrarna. Vill man gå på promenader finns fina naturområden nära vår verksamhet.

Det finns många trappor i huset, vilket betyder att du som vill arbeta hos oss måste kunna ta dig runt i huset själv. Huset har tre våningar men ingen hiss.

Gemensamma aktiviteter

Hela gänget samlar vi flera gånger i månaden för att göra aktiviteter tillsammans. Bland annat ses vi för filmvisning varje månad och ibland för bingo, allsång och quiz.

På sommaren har vi idrottsdag på Slottsskogsvallen och när julen närmar sig har vi marknad där vi säljer alla fina saker som vi gjort.

Var med och påverka!

Det är viktigt att du får vara med och påverka! Därför har vi stormöte varje månad tillsammans med vår chef. Då får alla information och möjlighet att tycka till om vad som fungerar bra och vad som behöver förbättras i vår verksamhet.

Resa hit

Vårt hus ligger på Bågskyttestigen 16. Närmaste hållplats är Marklandsgatan. För att åka med kollektivtrafiken till oss, använd Västtrafiks reseplanerare. Ifall du kommer med färdtjänst finns en stor parkering precis vid huset.