Fotograf: Catarina Englund

Arbetsuppgifter och aktiviteter

Du kan välja mellan olika aktiviteter beroende på vad du är intresserad av. Alla hos oss har ett individuellt schema med möjlighet att jobba med olika arbetsuppgifter olika dagar i veckan. Vi har också gemensamma aktiviteter som musikquiz och allsång där alla i huset deltar.

Skapande, färg och form

Är du intresserad av hantverk finns flera grupper att välja mellan.

  • Smyckesverkstan gör smycken i olika tekniker. Gruppen jobbar också med betongkonst.
  • Textilverkstan jobbar med textil på olika sätt. Bland annat tovning, färgtryck, måleri, batik, broderi och påtning.
  • Färg och form gör pärlplattor, tecknar och målar samt åker på utflykter. De går även stavgång en gång i veckan.

Köket

I vårt kök kan du hjälpa till att laga mat, fixa fika till alla i huset, odla grönsaker, baka och ta hand om lunchdisken.

Musik och kultur

Är du intresserad av musik och kultur så jobbar vi med det på olika sätt. Till exempel foto, skrivande, filmskapande och sång. Vi spelar in låtar och gör musikvideos. Det finns flera band i huset som repar en gång i veckan samt en grupp som jobbar med film. Det finns även en öppen scen där vi sjunger, dansar och showar.

Servicestyrkan

Vår servicegrupp gör transporter samt tar hand om trädgården. En dag i veckan samarbetar vi med Bilverkstans daglig verksamhet och utför bilrekond.

Transport

Det finns en transportgrupp där vi kör låneböcker till äldre och gör matleveranser. Gruppen gör också diverse flyttjobb och vaktmästaruppdrag.