Foto: Lo Birgersson

Arbetsuppgifter och aktiviteter

Aktivitetcenter är en daglig verksamhet för dig som har drabbats av förvärvad hjärnskada eller neurologisk sjukdom i vuxen ålder. Här kan du välja mellan tre olika inriktningar: Hantverk och skapande, Café och kök eller IT och data, ljud och bild.

Det som skiljer Dalheimers hus dagliga verksamhet från många andra är att vi har kunskap om hur det är att få en hjärnskada eller neurologisk sjukdom i vuxen ålder. Vi vet att dagsformen kan variera och vi är lyhörda för hur du mår varje dag. Under arbetsdagen har du alltid möjlighet att ta paus och vila när du behöver det.

Gemensamma aktiviteter

På Aktivitetcenter ingår hälsa, musik och kultur i all verksamhet - oavsett vilken inriktning du väljer. Det betyder att du alltid får tillfälle att röra på dig under dagen. Du får också sjunga och spela tillsammans och delta i gemensamma quiz. Läs gärna mer om våra arbetssätt och metoder.

Inriktningar för daglig verksamhet

På Aktivitetcenter kan du välja mellan tre olika inriktningar för din dagliga verksamhet. Du kan läsa mer om inriktningarna på respektive sida:

Måltider

Under arbetsdagen gör vi avbrott för fika och lunch. På Dalheimers hus finns en restaurang där du kan äta lunch tillsammans med andra deltagare och personal. Till lunch kan du välja mellan vegetariskt, fisk eller kött. Du har också möjlighet att ta med egen lunch och äta i Aktivitetcenters lokaler.