Program, festivaler

Broschyren för Göteborgs museer släpps två gånger om året: inför våren/sommaren och till hösten/vintern. Du kan hämta det i pappersformat på museerna, turistinformationskontoren eller biblioteken.

Rytmisk samba, sköna ballader, het flamenco och arabiska toner – Sommarunderhållningens musik har stor variation. Barn- och familjeföreställningar för alla åldrar som lockar till skratt och eftertanke. Sommarunderhållningen tar plats i parker och på torg i Göteborg. Hitta dina favoriter i årets program.

Festivalåret startar med Göteborgs internationella filmfestival och fortsätter med bland annat Vetenskapsfestivalen, Göteborgs Dans- & Teaterfestival, West Pride - HBTQ-festivalen Göteborg och Göteborgs kulturkalas. Oftast avslutas året med Kulturnatta i oktober, men i år sparar vi Kulturnatta till januari och inviger kulturåret.

Flunsåsparken är Sveriges enda folkpark med fri entré. "Flunsan" ligger på Sockenvägen, centralt på Hisingen, nära Wieselgrensplatsen. Från maj till september händer det saker i Flunsåsparken. Familjekvällar med kända artister, dans, skolavslutningar och sommardisco för ungdomar.

I augusti varje år äger Göteborgs kulturkalas rum, ett kalas som bidrar till ett varmare, mänskligare och roligare samhälle. Alla är bjudna och det är fri entré! Med runt 1 miljon besök och traditioner från början av 1990-talet är Göteborgs kulturkalas en av Sveriges största stadsfestivaler.