För unga, 18-25 år

En snabb slant är stipendiet för dig som är ung och som vill anordna en utställning, en konsert eller något annat kulturevenemang. Men du måste vara ute i god tid, minst en månad innan du vill genomföra ditt evenemang.

Om du är mellan 18 och 25 år och bor i Göteborg kan du söka kulturstöd för ditt projekt. Du måste vara folkbokförd i Göteborg för att kunna få stipendiet.

Du kan få mellan 2000 och 20 000 kronor i En snabb slant. Stipendiet ska uppmuntra unga människors engagemang och ge dig möjlighet att ta del av kulturlivet och driva egna kulturprojekt.

  Information om stipendiet

  Om En snabb slant

  En snabb slant är ett stipendium som ska uppmuntra unga människors engagemang i Göteborgs kulturliv. En snabb slant kan ge dig möjlighet att förverkliga dina idéer och projekt som till exempel att anordna en konsert eller en utställning.

  Vem kan söka?

  Alla mellan 18 och 25 år som är folkbokförda i Göteborgs kommun kan söka stipendiet. Det finns alltså inga krav på konstnärlig utbildning eller liknande för att få stöd. Allt som behövs är en idé, en penna och en ansökningsblankett.

  Vad kan man söka för?

  En snabb slant kan sökas för konst- och kulturprojekt, alltså många olika saker. Exempel på arrangemang som har fått stöd är fotoutställningar, breakdance jams, teaterföreställningar, konserter av alla möjliga slag, filmvisningar, debatt- och kulturaftnar, för att nämna några.

  För att kunna få stöd krävs att projektet är publikt eller offentligt, att det inte bara vänder sig till en mindre grupp människor. Det går inte att söka stöd för att betala ut pengar till sig själv eller till välgörenhet, eller för projekt som ingår i en utbildning.
  Ibland kan det vara svårt att själv avgöra om projektet är av sådant slag att det kan få En snabb slant. I sådana fall kan du gärna kontakta oss för att diskutera vad som är möjligt.

  Sök online via vår e-tjänst senast en månad innan ditt projekt ska äga rum. Du kan inte lämna in din ansökan via e-post. Besked lämnas senast en månad efter att din ansökan har kommit in.

  Du kan söka löpande, det finns inga deadlines, med undantag av mitt i sommaren och jul/nyår.

  E-tjänsten är stängd 11 dec 2017 - 7 jan 2018
  samt 11 juni - 5 aug 2018

   Så här gör du