Riksdagshörnan

Riksdagshörnan underlättar kontakten mellan väljare och riksdagsledamöter och förmedlar information om Sveriges Riksdag till Göteborg med omnejd. Riksdagshörnan tillhandahåller också gratis informationsmaterial om Sveriges Riksdag. Riksdagshörnan finns på Plan 2 på Stadsbiblioteket på Götaplatsen.

Sedan februari 2004 har Riksdagshörnan funnits på Göteborgs stadsbibliotek. Verksamhetens syfte är att underlätta kontakten mellan väljare och riksdagsledamöter samt att förmedla information om Sveriges Riksdag till Göteborg med omnejd. Det finns Riksdagshörnor på ytterligare två stadsbibliotek, i Sundsvall och Umeå.

Riksdagshörnan på Stadsbiblioteket i Göteborg anordnar debatter kring aktuella teman. Vid dessa tillfällen är ledamöter från samtliga riksdagspartier inbjudna. Du har då möjlighet att ställa frågor och diskutera med de politiker som representerar dig som väljare.

Riksdagshörnan tillhandahåller även gratis informations- och studiematerial om Sveriges Riksdag. Det finns tillgängligt på olika språk och är anpassat för olika åldersgrupper. Materialet finns även åtkomligt på www.riksdagen.se.

Riksdagshörnan hittar du på Plan 2 på Stadsbiblioteket vid Götaplatsen.

Jämställdhet och mänskliga rättigheter
– hur svårt kan det vara?

Måndag 23 april, kl. 18-19:30
Trappscenen, Stadsbiblioteket, Götaplatsen
Fri entré

Till hösten är det val. Riksdagshörnan bjuder in samtliga riksdagspartier till debatt om jämställdhet och mänskliga rättigheter. Du har då möjlighet att ställa frågor och diskutera med de politiker som representerar dig som väljare.

Moderator: Anna-Klara Bratt, Chefredaktör Feministiskt Perspektiv

Deltagare

Lisbeth Sundén Andersson (M)

Hampus Hagman (KD)

Anna Johansson (S)

Maria Nilsson (L)

Yasmine Posio Nilsson (V)

Rickard Nordin (C)

Anna Sibinska (MP)

Björn Tidland (SD)

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss om du har frågor om Riksdagshörnan.