Äldreomsorg i Lundby stadsdelsförvaltning

Äldreomsorgens biståndshandläggare

De flesta insatser inom äldreomsorgen behöver du ansöka om. Det är stadsdelsförvaltningens biståndshandläggare som utreder, bedömer och beslutar om insatser utifrån dina behov. När du fått ett beslut kan du, så långt det är möjligt, välja när och hur du ska få hjälp. Kontakta biståndshandläggaren om du vill ansöka om insatser.

Kontakta biståndshandläggare

Hemtjänst och trygghetslarm

Du ska kunna bo och leva som du vill även när du blir äldre. Hemtjänsten ger dig stöd i hemmet och du kan också få ett trygghetslarm. Du ansöker om hemtjänst och trygghetslarm hos äldreomsorgens biståndshandläggare.

Information om hemtjänst och ansökan i Göteborgs Stad
Information om trygghetslarm i Göteborgs Stad

I Lundby har vi fyra hemtjänstlag:

  • Norr – Kvillebäcken
  • Norr – Kärrdalen/Slättadamm
  • Väster
  • Öster

Klicka här för att hitta kontaktuppgifter till dem.

Äldreboende

På äldreboende bor du i lägenhet och får stöd och hjälp dygnet runt. Du ansöker om plats hos äldreomsorgens biståndshandläggare. I Lundby finns det fyra kommunala äldreboenden.

Äldreboenden i Lundby

Fixartjänster

Du som är 67 år eller äldre kan få hjälp med enklare sysslor i hemmet gratis.

Information om fixartjänster i Göteborgs Stad

Fixartjänst i Lundby

Träffpunkter

I Lundby finns två träffpunkter för seniorer. På träffpunkten kan du umgås med nya och gamla vänner över en kopp kaffe, ta del av vardagskultur och motionera. Du behöver inte ansöka om plats utan komma när det passar dig.

Träffpunkt Wieselgrensgatan 11
Träffpunkt Kyrkbytorget 5

Kultur för äldre

För dig som är senior i Lundby finns det, förutom träffpunkternas aktiviteter, olika arrangemang och aktiviteter på biblioteken i Lundby. Du kan bland annat lära dig dator från grunden. I kulturprogrammet hittar du mer spännande saker.

Bibliotek i Lundby

Dagverksamheter

I Lundby finns det två dagverksamheter för seniorer. På dagverksamheten Gemenskapen kan du, med stöd av personal, hitta på saker med andra. Dagarna planeras utifrån vad gruppen vill och kan göra. Ibland läser vi tidningen tillsammans, går promenader, åker på utflykt, tittar på film eller gympar. Vi äter frukost och lunch tillsammans. Du bestämmer alltid själv om du vill vara med på aktiviteterna. Dagverksamheten Solstrålen är för dig som är glömsk och behöver stöd i vardagen. Du kan delta i olika sociala aktiviteter som är individuellt anpassade. Vi äter tillsammans och hjälps åt med matlagning, disk och dukning. Om vädret tillåter går vi promenader. Du bestämmer alltid själv om du vill delta i aktiviteterna.

Du ansöker om att få delta i dagverksamhet hos äldreomsorgens biståndshandläggare.
Här kan du läsa mer om dagverksamheten i Göteborgs Stad

Anhörigstöd

Du som vårdar en anhörig kan få hjälp av hemtjänsten med avlösning. Du ansöker om detta hos äldreomsorgens biståndshandläggare. Det finns också trygghetsplatser som äldre kan bo på i upp till två veckor när anhöriga behöver avlastning. Läs mer längre upp på sidan. I Lundby finns kurser och föredrag för dig som är anhörig där du kan träffa andra i samma situation.

Mer information om anhörigstöd i Lundby
Information om anhörigstöd i Göteborgs Stad

Organisation och ledning

Mer information om förvaltningens organisation och ledning