Foto: park- och naturförvaltningen

Park- och naturförvaltningen

Aktuellt

 • Här slänger du ditt skräp

  Publicerad 21 juli 2017

  Det ska vara lätt att göra rätt med sitt skräp i Göteborgs utemiljöer. Därför är det ofta nära till en papperskorg eller sorteringsstation när du vistas på badplatser, i parker och andra offentliga miljöer i staden. Under våren har det placerats ut ett tjugotal nya papperskorgar och sorteringsstationer på olika platser i Göteborg. Årets nyheter är en Bigbelly-papperskorg och sopsorteringsstationer.

 • Seminarium 12 september om motiv och metoder för att flytta stora träd

  Publicerad 11 juli 2017

  Den 12 september bjuder Trafikverket, Sveriges Lantbruksuniversitet och Göteborgs Stad in till ett öppet seminarium med Gary Watson, forskningsledare på Morton Arboretum i Chicago. Watson är expert på balansen mellan krona och rotsystem i urbana växtmiljöer och vad som krävs för att lyckas med att flytta stora träd i urban miljö.

 • Delar av Slottsskogen avspärrad 6-15 augusti

  Publicerad 6 juli 2017

  Delar av Slottsskogen spärras av mellan 6 och 15 augusti, i samband med musikfestivalen Way Out West (wayoutwest.se). På kartan nedan kan du se vad som är avspärrat och vilka vägar du kan välja istället.

 • Semestra hemma

  Publicerad 30 juni 2017

  Det finns massvis med roliga saker att göra i Göteborg på sommaren. Här är några tips för en hemestervecka med gratis aktiviteter och utflyktsmål i hela staden.

 • Välkommen till Bygglekplatsen Pop up

  Publicerad 27 juni 2017

  I år dyker Bygglekplatsen upp på olika ställen i Göteborg. En skåpbil full med verktyg och material åker runt för att möta snickarsugna och skaparglada barn och unga i Göteborg.

 • Göteborgs vattenlekar och plaskdammar

  Publicerad 13 juni 2017

  För dig som inte orkar eller kan åka ut till en badplats, finns det alternativ inne i stan om du är badsugen. Besök någon av vattenlekarna eller plaskdammen i Majorna.

 • Två riskträd i Gamla Allén tas ner 1 juni

  Publicerad 31 maj 2017

  En säkerhetskontroll gjordes av alla träd i Gamla Allén under vecka 20 med anledning av att ett träd i allén föll den 18 maj. Kontrollen visade att två av träden är i så dåligt skick att de måste tas ner.

 • Besiktning av träd vid Heden

  Publicerad 22 maj 2017

  Tolv träd i Gamla Allén besiktigas under veckan med anledning av att ett träd föll förra veckan (vecka 20).

 • Badet i Jubileumsparken öppnar 6 maj

  Publicerad 5 maj 2017

  Den 6 maj kl. 12 öppnar utomhusbassägen i Jubileumsparken för säsongen. På plats finns bland andra Johanna Wennberg, som i år rekryterats som parkvärd i Jubileumsparken, David Lega (KD), Göteborgspolitiker och före detta tävlingssimmare, som bland annat deltagit i två paralympiska spel, samt personal från Jubileumsparken.

 • Bok på Haga kyrkoplan förbereds för flytt inför bygget av Västlänken

  Publicerad 2 maj 2017

  I april 2016 startade arbetet med att förbereda träd i Kungsparken och på Haga Kyrkoplan för att klara flytt eller skyddskonstruktion inför bygget av Västlänkens station Haga. Vecka 19 fortsätter arbetet då ett träd på Haga kyrkoplan börjar förberedas för flytt.

 • Nu grönskar det i Jubileumsparken

  Publicerad 27 april 2017

  Lagom till öppningen gör vi Jubileumsparken lite grönare, dels genom att testa växter som kan passa i den framtida parken, dels genom att anlägga en tillfällig blomsteräng.

 • Tillfälliga blomsterängar i stadsmiljön

  Publicerad 25 april 2017

  I år sätter Göteborgs Stad extra fokus på stadens gröna och sköna platser, nya som gamla. En av nyheterna är blomsterängar som park och naturförvaltningen anlägger på tre platser i staden – Hammarkullen i Angered, Frihamnen i Lundby och Kungsparken i Centrum.