Friluftsliv, natur och bad

Göteborg är en grön stad omgiven av naturområden, där skog, sjöar, öar och havet smälter samman med stadsmiljön. Här finns information för dig som vill uppleva naturen, djurliv och utöva aktiviteter ute i det fria. Du kan även läsa om vilka regler som gäller när du exempelvis är ute med hunden, grillar, fiskar eller vandrar.

Hitta motionsspår, promenadvägar, ridvägar, motionscentraler, parkeringsplatser, ridrastplatser, grillplatser och vindskydd i Göteborg.

I Göteborg finns det flera vandringsleder som sträcker sig över ett större område och går in i flera olika kommuner. En av de mest kända är Bohusleden.

Du får göra upp eld och grilla i naturen under säkra förhållanden. Det är viktigt att välja en plats där det inte är risk för att elden sprider sig eller skadar mark och vegetation.

Fritidslantgårdar är gårdar med djur och lantbruk som du kan besöka. Många har aktiviteter för barn och familjer, utflyktsplatser och andra evenemang. Här hittar du de fritidslantgårdar som kommunen är med och driver.

I Göteborg finns många fina fiskevatten. Du kan fiska mitt i staden, i havet eller i någon av sjöarna.

Det finns tre olika sorters områden som du kan hyra eller arrendera; djurkolonier, koloniområden- och fritidshusområden samt odlingslotter. Här hittar du kontaktuppgifter till de föreningar som sköter områdena.

Lägerverksamheten arrangerar året om läger för dig som är barn, ungdom eller ung vuxen. Det finns läger för dig som till exempel har en funktionsnedsättning eller läger för dig som behöver byta miljö.

Med appen Badplatsen Göteborg är det enklare att hitta till Göteborgs kommunala badplatser och simhallar. Hitta närmaste bad via karta, spara dina favoriter och ta dig enkelt dit med lokaltrafik, promenad, cykel eller bil.