Lokal vid Hammarkullsskolan behövs för skolverksamhet

Publicerad 30 juni 2017

Stadsdelsförvaltningen Angered har under flera år lånat ut olika lokaler till en förening i Hammarkullen. Nu ska föreningen flytta.

Stadsdelsförvaltningen Angered har under flera år lånat ut olika lokaler till en förening i Hammarkullen. Föreningen har inte betalt någon för att låna lokalerna.

I höstas anmäldes detta till Göteborgs Stads visselblåsarfunktion. Du kan läsa mer om visselblåsarfunktionen här. Stadsdelsförvaltningen fick kritik för att föreningen fått använda lokalerna gratis, eftersom andra föreningar i stadsdelen inte har fått samma möjlighet. Detta är inte tillåtet enligt kommunallagen.

Sedan i höstas har föreningen utan kostnad använt en lokal på Hammarkullsskolan. Överenskommelsen om lånet gick ut den 20 juni. Tidigt i våras berättade förvaltningen för föreningen att överenskommelsen inte kommer att förlängas och att föreningen måste flytta ut från lokalen innan den 20 juni. Därefter har stadsdelsförvaltningen låtit föreningen få ytterligare tio dagar för att flytta sina saker, men man måste lämna lokalerna från och med den 30 juni. Hammarkullsskolan behöver lokalerna för att ha undervisning där.

Föreningen har protesterat mot att de behöver lämna lokalerna.

Igår var det stökigt runt Hammarkullsskolan och bland annat har några rutor krossats på idrottshallen. För att undvika mer stök och skadegörelse har stadsdelen beställt extra rondering av väktare i området. Skadegörelsen kommer att polisanmälas.

Förvaltningen vet inte om det finns något samband mellan händelserna.