Trygghetsmässa i Angered centrum lockade många

Fotograf:Lena Carlsson

Publicerad 15 december 2017

Många Angeredsbor tog chansen att träffa olika verksamheter förra veckan när det var trygghetsmässa i gallerian i Angered centrum. Olika verksamheter i stadsdelen samlades för att prata med invånare och besökare i Angered.

Ökad trygghet i Angered centrum

Många pratade om tryggheten i sina bostadsområden och i sina barns skolor men också tryggheten runt stadsparken och Angereds Torg. Just torget och stadsparken är det många som engagerar sig i, oavsett var i stadelen de bor. Det är ett område där en del upplever otrygghet, något som stadsdelsförvaltningen och polisen tagit fasta på i sitt medborgarlöfte. Bland annat ökar polisen fotpatrulleringen i området och gör riktade insatser för att förebygga och utreda narkotikabrott. Stadsdelsförvaltningen arbetar aktivt med att erbjuda stöd och behandling till personer för att ta sig ur missbruk och fastighetsägarna städar mer. Flera besökare uttryckte redan nu att de upplevde parken som lugnare och tryggare, berättade Fredrik Lennartsson, områdespolis i Angered.

"Lär känna polisen!"

Sarab Younis, som bott i Angered i 21 år, berättade att hon trivdes väldigt bra i Angered och att hon kände sig trygg. Hon uppmanade också ungdomar att prata med polisen.
- Att ställa frågor och berätta saker för polisen är viktigt, sa Sarab Younis. Ett sätt för ungdomar att lära känna polisen är MBU, Människan bakom uniformen. Det är en bra verksamhet, avslutade hon.

Till mässan kom många barn som pysslade, tittade på böcker från biblioteket och pysslade. Andro, som besökte mässan tillsammans med sin bror och sin pappa, berättade att han trivs bra i sin skola och att han har många kompisar. Han passade också på att ta en reflex för att synas bra i vintermörkret.

Många aktiva i ungdomsrådet

På mässan fanns också ungdomsrådet och berättade om sin verksamhet.
- Vi är 52 aktiva från alla delar av Angered och vi driver frågor som är viktiga för oss ungdomar, sa Abubakar Mohamud, ordförande i rådet. Vi fördelar också en budget till barn och ungdomar, pengarna går bland annat till aktiviteter för unga. Många ungdomar känner till oss, men det är bra att få komma hit och berätta för vuxna om vårt arbete, avslutar Abubakar Mohamud.