Besöksrekord i Jubileumsparken 2017

Populär park: Under 2017 besökte drygt 60 000 personer Jubileumsparken.

Publicerad 12 januari 2018

Under 2017 besökte drygt 60 000 personer den framväxande Jubileumsparken i Frihamnen. Det är 20 000 fler besökare än föregående år. Dessutom anordnades julbastu med bokbytaraktivitet.

Nytt under 2017 var bland annat att Jubileumsparken var med och bidrog till julstämningen, som en del i Julstaden Göteborg. Under tre veckor bjöds besökarna på glögg och pepparkakor och den som ville kunde lösa julklappsbestyr genom att i parkens bokbås välja en bok, skänkta av andra besökare, slå in den och ge bort i julklapp. Dessutom var bastun öppen och totalt besöktes den av 728 personer under de tre "julbastu-veckorna".

Antalet böcker som skänktes var 450 och av dem slogs 150 böcker in och blev julgåvor. De överblivna böckerna skänks vidare till olika välgörenhetsprojekt i Göteborg.

Bastun är nu åter öppen, både för drop-in-besök och bokning. Information om bastuns öppettider och bokningsfunktion hittar du på Jubileumsparkens bokningssida.

Hela parken öppnar i maj

Övriga aktiviteter i Jubileumsparken beräknas öppna under början av maj. Då hoppas vi få se mer av de träd och växter som planterades i november 2017, i samarbete med studerande och föreningsaktiva inom trädgård/landskap/arkitektur, i syfte att testa vad som fungerar bra i den hårdgjorda och väderutsatta miljön i Frihamnen. Förutom nya växter planterades 16 tallar i anslutning till testbäddarna. De kom direkt från Korsvägen där Trafikverket flyttade träd inför bygget av Västlänken, i samarbete med Göteborgs Stad.

En del av stadens 400-årsjubileum

Jubileumsparken utvecklas i samverkan mellan Älvstranden Utveckling, stadsbyggnadskontoret och park- och naturförvaltningen och är en av jubileumssatsningarna inför stadens 400-årsjubileum år 2021.

Sedan sommar 2014 bubblar det av aktiviteter i Jubileumsparken under sommarhalvåret med segling, vattenkonst att leka i, Göteborgs enda utomhusbana för Roller Derby och ”Alla kan rulla aktiviteter” med utlåning av utrustning för de som vill prova. Dessutom finns det allmänna badet, en 20 meter lång bassäng utmed Kvillepiren öppen för alla, den allmänna bastun som är bokningsbar för alla och helt gratis samt lokalen Park 113 för arrangemang under tak.