Angered flaggar på Samernas nationaldag

Fotograf:

Publicerad 6 februari 2018

Den 6 februari är det samernas nationaldag, och då flaggar vi. Samernas nationaldag eller Samefolkets dag firas sedan 1993 för att hedra minnet av det första samiska landsmötet som hölls i Trondheim den 6 februari 1917.

Samernas nationaldag uppmärksammas på olika sätt i Göteborgs Stad och Angered. Vi flaggar på sex platser i stadsdelen - i Angereds centrum, Angereds stadspark, Gårdsten, Hammarkullen, Lövgärdet och Hjällbo.

Här kan du se aktiviteter som uppmärksammar dagen i Göteborgs Stad.

Utöver Sveriges officiella flaggdagar flaggar Angered under alla flaggdagar som tillhör Sveriges nationella minoriteter. Anledningen till att vi gör detta är för att synliggöra och uppmärksamma de nationella minoriteterna samer, sverigefinnar, romer och tornedalingar. Även judar är en nationell minoritet men de har ingen officiell flagga. Vi flaggar också under flaggperioden för EuroPride. Genom att hissa flaggorna visar vi att vi vill vara en öppen och inkluderande stadsdel som värnar om alla människors lika värde och rättigheter. Du kan läsa mer om Göteborgs Stads arbete med nationella minoriteter här.