Foto: M K

Musik

Musiken på Blå Stället spänner över visor, rock, singer-songwriters och dansanta rytmer och folkmusik från hela världen.


Vill du spela eller föreslå band? Kontakta programproducent:
Dubravko Grdic. Tel: 031-365 17 12.
E-post:
dubravko.grdic@angered.goteborg.se

Mars

 

Onsdag 1/3
Musikaliska Mocambique: Celso Paco & Dynamo De Luxe.

Celso Paco

Musiken tar avstamp i Celso Pacos musikaliska rötter från hemlandet Mocambique. Starka rytmer, poetiska texter och vackra melodier. Tillsammans med de svenska musikernas blandade och gedigna bakgrund har ett alldeles eget sound mejslats ut som sprider glädje och får publiken att dansa som om det inte fanns någon morgondag...
I samarbete med Restaurang Kultur på burk.
Kl 19. Restaurang Kultur på burk. Fri entré.

 

Söndag 5/3
Tedans: Trizz i Jazz spelar dansant musik.

Trizz i Jazz

Trion Trizz i Jazz bjuder upp till tedans och förutom jazzpärlor utlovas också vals och tango. Elisabeth Bergenstråhle är sångsolist i Smoke Rings Big Band och i jazzkvintetten Swinging Five. Lars-Olof Persson är medlem i bl.a Vintage Jazz Big Band, Gothenburg Swing Society. Bengt Franzino spelar gitarr i Smoke Rings Big Band och ingår i Orgeltrion 4nOr.
Kl 14. Stora Scenen. Fri entré. Vi bjuder på fika.

 

Onsdag 15/3
Tribute to Bob Marley.

Tribute to Bob Marley

Ras & World Music Culture Club spelar Bob Marleys reggaesånger samt egna låtar. Reggaemusikens rötter finns i Afrika och den blommade ut i det mångkulturella Jamaica och därifrån har den spridits till hela världen.
I samarbete med Restaurang Kultur på burk.
Kl 19. Restaurang Kultur på burk. Fri entré.

 

Onsdag 29/3
Sofistikerade damer.

Sophisticated ladies

Sophisticated Ladies spelar jazz från 1920-1950 talet. Deras stämningsfulla musik berör och tar med publiken på en tidsresa till jazzens glansdagar. De hämtar inspiration från jazzlegender som Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, Billie Holiday med flera. Duon består av Elin Krän, sång och Mariana Palacios, piano.
I samarbete med Restaurang Kultur på burk.
Kl 19. Restaurang Kultur på burk. Fri entré.

 

April

 

Lördag 1/4
Rap-workshop: Tell dem! Med rapparen Cleo.

Tell dem med Cleo

Tell Dem Workshop handlar om musik och inspiration. Om Hiphop och rap. Om rädslor och hinder. Att våga kliva över trösklar som vuxit sig höga och ibland kanske så höga att man inte tycks se en väg över.
Intentionen är att stärka självförtroendet hos människor och peppa till att våga uttrycka sig på det sätt man vill. Hiphop har ett kraftfullt uttryck vilket uppmanar till att ta för sig. Det handlar om rytm och att känna in och hitta sitt eget flow. Cleo jobbar mycket med att skapa en tillåtande stämning i gruppen där rätt eller fel inte spelar någon roll eller där det fula och dåliga får vara det perfekta. Där varje individ är mäktig och självklar!

Nathalie Cleo Missaoui är en av de mest respekterade och erkända rapparna i Sverige. Med över 10 år i branschen, många framgångsrika samarbeten, ett soloalbum och en prisbelönt EP i ryggen är hon här för att stanna. 2016 har hon varit aktuell i TV4:s Lyckliga Gatan där hon tolkat Nordmans låt ”Vandraren” och i en musikdokumentär om kollektivet Femtastic som jobbar för en strukturell förändring av en mansdominerad musikbransch. I maj släppte hon EP:n ”Vi har sagt allt” som sedan följdes upp av en hyllad sommarturné.

Anmälan görs till: zeinab.el-saneh@abf.se
Ett samarr med ABF Göteborg. Begränsat antal platser.
Kl 12.30-15.30. Stora Salongen. Fri entré.

 

Onsdag 19/4
Persisk folkmusik med Samia.

Samia

Samia är en fusiongrupp som spelar och sjunger persisk folkmusik. Musikerna skriver och arrangerar egna sånger i en traditionell stil och strävar efter att mixa dem med kulturer från olika världsdelar.
Kl 19. Restaurang Kultur på burk. Fri entré.

 

Maj

 

Söndag 7/5 
Tedans med Scarlet & Blue.

Tedans med Scarlet & Blue

Scarlet & Blue spelar musik från olika europeiska länder och såväl nord- som latinamerikanskt men tonvikten ligger på musik från Sverige, Irland, Skottland och Mexiko. Genrerna varierar mellan dansanta folkvisor, rancheros och populärmusik. Scarlet & Blue sjunger oftast på svenska, engelska och spanska och de spelar gitarr, kontrabas/elbas, cuatro/ukulele, munspel, congas, maracas och olika percussion.
Gruppen inbjuder alla som vill att delta med sång och dans.
Medlemmar: Staffan Andersson, Carina Eriksson och Birgitta Strandberg.
Kl 14 -15.30. Stora Scenen. Fri entré. 

 

Onsdag 31/5
Solig salsa med Calle Nueva.

Salsa med Calle Nueva

Nu upprepar vi förra årets utomhussuccé. Kom och dansa! Bandet Calle Nueva spelar salsa från Cuba och Puerto Rico. Medlemmar: David Törnebäck, piano, Marcelo Meza, sång, Rubens Millet, slagverk, Christopher Ek, bas, Klas Nilsson, trumpet.
Kl 18. Innergården. Fri entré.

 

Juni

 

Fredag 2/6
Romsk kväll med poesi och musik på Göteborg Balkanfestival

Romsk kväll 

Bild: Porträttet av Papusza är gjort av Krystyna Gierlińska-Jóźwiak.

Samir Mehmed, gitarr och Minur Hamidov, piano.
Ajten Berlafa läser poesi på svenska. Egna dikter och verk av den romska poeten Papusza - den första romska kvinnan att få sina dikter utgivna.
Servering av mat, kaffe, öl, vin. Förbokning: 031-365 17 13. 
Ett samarbete mellan Blå Stället, Restaurang Kultur på burk
och Göteborg Balkanfestival.
www.kulturpaburk.comgbgbalkanfestival.webs.com 
Kl 19. Restaurang Kultur på burk. Fri entré. Åldersgräns: 20 år.

 

Söndag 4/6
Tedans med Scarlet & Blue.

Tedans med Scarlet & Blue

Scarlet & Blue spelar musik från olika europeiska länder och såväl nord- som latinamerikanskt men tonvikten ligger på musik från Sverige, Irland, Skottland och Mexiko. Genrerna varierar mellan dansanta folkvisor, rancheros och populärmusik. Scarlet & Blue sjunger oftast på svenska, engelska och spanska och de spelar gitarr, kontrabas/elbas, cuatro/ukulele, munspel, congas, maracas och olika percussion.
Gruppen inbjuder alla som vill att delta med sång och dans.
Medlemmar: Staffan Andersson, Carina Eriksson och Birgitta Strandberg.
Kl 14 -15.30. Stora Scenen. Fri entré.