Biskopsgårdens bibliotek - Göteborgs Stad
Foto: Mattias Reuterberg

Vårväderstorgets kulturella mittpunkt!

På Biskopsgårdens bibliotek kan du låna böcker och andra medier, få studiehjälp, se barnteater och höra spännande författare berätta om sitt skrivande. Du kan också göra kopior och utskrifter, träna upp din svenska eller få boktips av vår personal. Biblioteket har nyligen renoverats och här finns gott om mysiga läshörnor, lugna studieplatser och en fin barn- och ungdomsavdelning. Välkommen!

Aktuellt

 • Författarbesök: Katarina Genar 2/11

  Publicerad 01 oktober 2018

  Barnboksförfattaren Katarina Genar besöker biblioteket under Läslovet - en chans att träffa författaren bakom många populära berättelser för barn och unga.

 • Författarbesök: Mian Lodalen 16/8

  Publicerad 09 augusti 2018

  Under Europride får biblioteket besök av Mian Lodalen, feminist, debattör och HBTQ-aktivist. Hon har precis utkommit med andra delen i nya lättlästa romanserien om Mandi och Linda, en skälvande berättelse om den första kärleken. Vi pratade med Mian inför besöket.

 • Hitta nya ord med folkbibliotekens bokpåsar för barn 3-6 år

  Publicerad 28 februari 2017

  Att läsa tillsammans ökar ditt barns ordförråd och ni får ett tillfälle att prata om tankar kring boken och livet. Då utvecklas ditt barns läsförståelse och samtidigt blir det en mysig stund.

Se allt inom aktuellt
Kompletterande innehåll
${loading}