Till sidans huvudinnehåll

Boken kommer


Har du svårt att ta dig till biblioteket? Med den kostnadsfria tjänsten Boken kommer kan du få biblioteksböcker levererade hem till dörren, var sjätte vecka.

Boken kommer är en kostnadsfri tjänst för dig som har svårt att ta dig till biblioteket. Du kanske har en funktionsnedsättning, har svårt att gå och bära tungt eller vilar efter en operation/sjukdom? Tjänsten är till för alla som bor inom Göteborgs Stad och det enda du behöver för att komma igång är ett bibliotekskort.

Hand som håller i en papperskasse med texten
Med tjänsten Boken kommer kan biblioteket komma hem till dig.

Så här fungerar tjänsten:

  • Var sjätte vecka kommer vi hem med en eller två bokkassar till dig. När vi lämnar nya böcker hämtar vi de gamla, och du behöver inte tänka på återlämningsdatum eller förseningsavgifter.
  • Bokkassarna finns i sex olika genrer: Aktuellt och populärt, Klassiker och blandat, Feelgood, Spänning, Storstil och Natur och samhälle. Du kan välja en, två, eller flera av dem.
  • Läser du på andra språk än svenska? Beställ vår Språkkasse så plockar vi ihop en blandad kasse på önskat språk (vi har de allra flesta).

Informationsfilmer på flera språk

Här kan du ta del av informationsfilmer på flera olika språk som berättar om hur Boken kommer fungerar. Det finns filmer på arabiska, bosniska, engelska, finska, italienska, persiska, ryska, spanska, svenska, turkiska och ukrainska.

Anmäl ditt intresse

Vill du börja prenumerera på Boken kommer? Anmäl ditt intresse här. Du kan också kontakta oss på bokkasse@kultur.goteborg.se eller 031-368 34 00 så berättar vi mer.

Kontakta ditt bibliotek

Hitta kontaktuppgifter till ditt lokala bibliotek nedan.

Kontakta oss om Boken kommer

För frågor kring "Boken kommer" kontaktar du oss på e-postadressen
${loading}