Länk till sidan
Allégården Träffpunkt

Webbinnehållsvisning (JSR 286)

Visa meny
Läser in...

Allégården - fritidsaktiviteter för seniorer

Allégården är ett allaktivitetshus för alla pensionärer i Göteborg. Den gamla biblioteksbyggnaden sjuder av liv under veckan, dagtid i första hand dominerat av aktiviteter organiserade av Allégårdens Pensionärsförening. Viktiga delar av huset är Café Dickson som erbjuder ett brett kafésortiment, och Dicksonska Kulturbiblioteket, som  är ett stämningsfullt läserum.

Måndag till fredag bedriver olika föreningar till exempel gymnastik, vävning, stafflimålning, keramik, hobby, snickeri, schack, bridge och körsång. Allégårdens Pensionärsförening ansvarar tillsammans med personalen för husets verksamhet. Här finns ett bibliotek och ett mediarum med tillgång till internet. 

Vårt kaféet är öppet varje vardag och dit är alla välkomna.

Öppettider Allégården

Måndag till fredag klockan 916

Öppettider Café Dickson

Måndagtorsdag 9–19, fredagar 915.30

Mer om Allégården

Allégården, Hagahuset eller Dicksonska Folkbiblioteket, kärt barn har många namn. 1897 invigdes Dicksonska biblioteket som Skandinaviens första folkbibliotek. Byggnaden användes som bibliotek fram till 1967 då det blev ett allaktivitetshus för ungdomar.  

2011 förklarades Allégården som byggnadsminne av Länsstyrelsen i Västra Götaland, med motiveringen att byggnaden har såväl ett social- och kulturhistoriskt värde samt stora arkitektur- och byggnadshistoriska värden.

I Allégårdens källarplan driver stadsdelen Majorna-Linné Allégårdens fritidsgård öppen för barn och ungdomar mellan 11 år och 16 år.

Senast uppdaterad 2014-11-18

Allégården

Adress Södra Allégatan 4 413 01 Göteborg
Besöksadress Södra Allégatan 4
Telefon 0702 87 31 73
Telefontider mån - fre 7-15.30


Mer information och karta