RSS Länk till sidan

Webbinnehållsvisning

Actions

Vårutställning med verk av elever på hantverksprogrammet

Publicerad 22 maj 2015

Nu är det åter dags för hantverkseleverna på Lindholmen att ha sin populära vårutställning. En fredag i maj var det vernissage, och många besökare letade sig till Galleri Mitt i Centrum på Götabergsgatan för att se målningar, glas och textilier.

För eleverna på gymnasiesärskolans hantverksprogram är vårutställningen kulmen på årets arbete. De unga konstnärerna får äntligen en chans att visa sina verk på ett galleri med en ”riktig” publik.


"Cirkus", Chagall-parafras av Avesta Arbabi.

Emma Smedstad och Robin Hallonkvist, som går tredje året på hantverksprogrammet, säger båda att det betyder mycket att någon ser deras konst. På vernissagen har det varit mycket folk. Det är roligt, tycker både Emma och Robin.


Emma Smedstad och Robin Hallonkvist visar sin konst på Vårutställningen. Emmas glastavla "Mannen med drömmar" syns till vänster.

Emma har sålt tre av sina verk redan, och Robin hoppas på att få sälja.
- Det viktigaste tycker jag är att någon faktiskt kommer och kollar. Vill någon köpa så känns det först lite jobbigt – man har ju lagt ner sin själ i tavlan och man vet inte var den hamnar. Den kan ju hamna på soptippen eller var som helst. Men om den kommer till nån som tycker om den så är det ju bra, menar han.
För Emma var det ett ganska självklart val att söka sig till just hantverksprogrammet.
- Jag älskar att måla. Det har jag efter mamma.
Robin nickar instämmande.
- Jag ville gå här för konst är mitt liv.

Mera glas.

 

Emma och Robin har varit med på vårutställningen flera gånger redan. För båda har tiden på hantverksprogrammet varit rolig, och viktig.
- Jag tyckte inte att det var så roligt att gå till skolan förut, säger Robin.
- Men sedan jag började här är det helt annorlunda. Här finns härliga kompisar, och lärarna är så roliga. Man tror knappt att de är lärare ibland utan elever, så roliga är de.

Vårutställningen

Pågår till och med 9 juni

Öppettider: Tisdag - fredag 11-18, lördag 11-14

Observera att galleriet är stängt lördag 6 juni.

Galleri Mitt i Centrum, Götabergsgatan 20

Fri entré

  
I det här verket har eleverna hjälpts åt att gestalta Muminfigurerna i textil.                

Complementary Content
${loading}