Vattenavstängningar

Här får du reda på när vi planerar att stänga av vattnet till din fastighet på grund av underhåll och reparationer. Du kan också hitta akuta vattenavstängningar här. Vill du få information om driftstörningar - servicevarning - via sms kan du se här hur du ska göra.


Detta gäller vid samtliga vattenavstängningar

  • Betrakta alltid ledningarna som trycksatta under hela avstängningstiden, vilket innebär att du inte ska lämna kranar öppna eller utföra egna arbeten på ledningar.
  • Tänk på att vattnet kortvarigt kan vara missfärgat efter en avstängning. Låt det rinna tills missfärgningen försvunnit så kan du använda det som vanligt.
  • Observera att tidsangivelserna är ungefärliga och kan ändras utan särskilt meddelande.
  • Här kan du läsa vilka regler som gäller för allmänna vatten- och avloppsanläggningar (ABVA), både för fastighetsägare och för Göteborgs Stad.

Få information om störningar via sms eller telefon

Vi har en telefonitjänst för att informera om driftstörningar, som exempelvis vattenavstängningar - och störningar i sophämtningen. Systemet kallas servicevarning, och ringer automatiskt till din fasta telefon eller skickar ett sms till din mobiltelefon. Här kan du registrera dig.

Akuta vattenavstängningar

Inga akuta störningar

Planerade vattenavstängningar

Drakegatan 7
Vattnet stängs av tisdagen den 20 augusti mellan 9.30 och 14
Dricksvatten finns att hämta i en vattenpost vid Fabriksgatan 12

Sankt Sigfridsgatan 44-82, Årbogatan 6, Örgryte Stomgata 31, 49-51, 55
Vattnet stängs av tisdagen den 20 augusti mellan klockan 9.30 och 14
Dricksvatten finns att hämta i en vattenpost vid Sankt Sigfridsgatan 42