Till sidans huvudinnehåll
Vårplantering i Trädgårdsföreningen

Om Göteborgs parker och planteringar


Här kan du läsa mer om Göteborgs parker och om hur vi arbetar med att skapa ett grönare, skönare och mer blommande Göteborg.

Den mest välbesökta parken i Göteborg är troligtvis Slottsskogen. Där finns stora gräsmattor för lek och avkoppling, promenadstråk, lekplatsen Plikta och en djurpark med fri entré, som är öppen hela året.

Trädgårdsföreningen i centrala Göteborg är en av Europas mest välbevarade 1800-talsparker. Där kan du bland annat njuta av tusentals rosor och de tropiska växterna i Palmhuset.

Parkerna utanför stadskärnan ligger ofta i anslutning till något av Göteborgs naturområden och erbjuder motion och rekreation i en natur som är typisk för just den platsen.

Vår- och sommarplanteringar

I centrala Göteborg skapar stadsmiljöförvaltningen nya vår- och sommarplanteringar varje år, bland annat i Bältespännarparken och i Trädgårdsföreningen. Det finns även urnor med vår- och sommarblommor på olika torg i staden.

Vårblommorna kan du njuta av från mitten av april till i slutet av maj, lite beroende av vädret. Sommarblommorna pryder parker, gator och torg från början av juni och under sommarmånaderna. Både planteringarna och urnorna med sommarblommor följer ett tema varje år.

Följ arbetet på Instagram

Vill du följa kommunens löpande arbete med att skapa ett blommande Göteborg? Då kan du följa Instagramkontot @utochnjutgbg

I fokus

Slottsskogen i sommmarprakt med sprutande fontän
Uppleva och göra

Trädgårdsföreningen

Trädgårdsföreningen i härlig sommarsol
Uppleva och göra

Slottsskogen

Bygga, bo och leva hållbart

Blomsteråkrar gynnar biologisk mångfald

Kontakta stadsmiljöförvaltningen

Har du synpunkter eller frågor om Göteborgs parker och planteringar så kan du kontakta oss.

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Köpmansgatan 20

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.964822849479264,57.70713611691514] }, "properties":{ "title":"Stadsmiljöförvaltningen", "content":"Köpmansgatan 20" } }]

Postadress

Box 2403
403 16 Göteborg

${loading}