Till sidans huvudinnehåll
Positivparken med lekredskap och grönska

Utflyktslekplatser


Utflyktslekplatserna är större lekplatser, där både barn och vuxna kan leka tillsammans. På vissa av lekplatserna finns det personal som håller i aktiviteter och kan svara på frågor. I Göteborg finns fem utflyktslekplatser; Plikta, Positivparken, Angeredsparken, Hisingsparken och Jubileumsparken.

Angeredsparken

I Angeredsparken, mellan köpcentrat vid Angereds centrum och Angered Arena, hittar du Göteborgs tredje utflyktslekplats. Den har cirkustema, både vad gäller färg, form och lekredskap. I parken finns även grillplatser, bouleplan, sittplatser, grillplats, stora gräsmattor samt utegym och andra aktiviteter.

Öppettider

Lekplatsen är öppen dygnet runt, året runt. Vattenleken är igång 1 maj-30 september.

Karta och kontakt

Angeredsparken

Hisingsparken (fruktträdgården)

Här kan du klättra och åka rutschkana i det fyra meter höga trääpplet. Är du modig kan du gunga i jättegungorna. Besök det gamla torpet och ta gärna ett äpple eller päron i fruktträdgården.

Karta och kontakt

Hisingsparken (fruktträdgården)

Hisingsparken (bondgården)

Här kan du åka linbana, klättra och åka rutschkana i höbalen, leka i ladan och i traktorn och gunga på fårskulpturerna. Är du våghalsig kan du klättra i hinderbanan. Intill bäcken finns en pump och vattenränna.

När du vill äta matsäck eller pausa från lekandet finns det sittplatser uppe på kullen och grillplats nere vid tjärnen.

Karta och kontakt

Hisingsparken (bondgården)

Jubileumsparkens utflyktslekplats

Utflyktslekplatsen i Jubileumsparken öppnade i augusti 2022. Här kan du leka på och med ett tjugotal fantasifulla och färgglada lekskulpturer, ha picknick i de gröna gläntorna och på det stora däcket längs vattnet eller bara vara.

Karta och kontakt

Jubileumsparkens utflyktslekplats

Plikta, Slottsskogen

Plikta i Slottsskogen är en av Göteborgs utflyktslekplatser. Här kan du klättra inne i och utanpå den stora trävalen. Det finns flera rutschkanor att välja på, bland annat en som är 25 meter lång.

Gillar du att gunga finns det många valmöjligheter, klättra i klätterställningarna, träna på utegymmen och spela boule, schack med mera.

Du kan även låna lekredskap, grilla eller delta på någon aktivitet som sker på dagen. 

Plikta har även en öppen fritidsverksamhet (9-14 år) som sker inom- och utomhus som kallas Pliktaklubben. 

Öppettider

Lekplatsen är öppen att besöka dygnet runt.

Aktivitetsparken är öppen måndag-lördag kl 10-17 (onsdag från kl.12).

Pliktaklubben är öppen måndag-fredag kl.14.00-16.30, tisdag-onsdag kl 14.00-18.30.

Grillen tänds för allmänheten på lördagar kl. 12. Tag själv med vad du vill grilla. Just nu råder skärpt eldningsförbud, vilket innebär att det är förbjudet att grilla i Göteborgs Stads parker, därför kommer grillningen tillsvidare inte genomföras. 

Sommaröppet v.27-32:

Måndag - Fredag kl. 10.00-17.00

Tisdag 10.30-18.30

Lekredskap och cyklar plockas in en halvtimme innan stängning.

Grillen är tänd fredagar kl. 12-14. Tag själv med vad du vill grilla. Just nu råder skärpt eldningsförbud, vilket innebär att det är förbjudet att grilla i Göteborgs Stads parker, därför kommer grillningen tillsvidare inte genomföras. 

Karta och kontakt

Plikta, Slottsskogen

Program

För mer information besök Lekplatser - Slottsskogen

Positivparken

Lekplatsen ligger i Positivparken och är Göteborgs andra utflyktslekplats, efter Plikta i Slottsskogen. Lekplatsen är uppdelad på två platser i parken. Vid Frölunda kulturhus finns en parkour-park, studsmattor och musiklek och längre in i parken, mot Ruddalen och Frölundaskolan ligger bondgårdsleken för de lite mindre barnen.

Här ligger också Positivet, en bemannad lekplats där personal finns på plats som håller i aktiviteter, lånar ut redskap och kan svara på frågor. Alla arrangemang och aktiviteter är kostnadsfria. Här kan du grilla på de öppna grillplatserna, låna toaletten. I närheten av Positivet finns beachvolleyplan, boulebana och fotbollsplan med gräsunderlag.

Öppettider

Lekplatsen är öppen dygnet runt.

Karta och kontakt

Positivparken

Kontakta stadsmiljöförvaltningen

Har du synpunkter eller frågor om utflyktslekplatser så kan du kontakta oss.

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Köpmansgatan 20

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.964822849479264,57.70713611691514] }, "properties":{ "title":"Stadsmiljöförvaltningen", "content":"Köpmansgatan 20" } }]

Postadress

Box 2403
403 16 Göteborg

${loading}