Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
Pojke i

Lekplatser

Besök någon av Göteborgs många lekplatser. Här finns något för alla åldrar, både barn och vuxna. Läs mer om hur du hittar till lekplatserna, om stadens utflyktslekplatser och om våra bemannade platser.

Hitta lekplatser

Här hittar du information om ett flertal av Göteborgs cirka 300 lekplatser. Flera lekplatser är tillgänglighetsanpassade. De kan ha asfalt eller gummibeläggning för att det ska bli lättare att komma intill lekredskapen.

Utflyktslekplatser

Utflyktslekplatserna är större lekplatser, där både barn och vuxna kan leka tillsammans. På vissa av lekplatserna finns det personal som håller i aktiviteter och kan svara på frågor. I Göteborg finns fem utflyktslekplatser; Plikta, Positivparken, Angeredsparken, Hisingsparken och Jubileumsparken.

Skötsel och renhållning av lekplatser

Alla lekplatser ses över minst en gång i veckan och säkerhetsbesiktigas varje år.

Aktuellt

2023-02-08

Ny och nedbrytbar naturlek i Renströmska parken

I början februari kommer exploateringsförvaltningen anlägga en naturlek bredvid Korpåsbacken i Renströmska parken. Den nya naturleken kommer vara biologiskt nedbrytbar, vilket gör den unik i Göteborgs…

Lek mer!

Appen Lekplatsens logotyp

Ladda ner Lekplatsappen!

Det ska vara enkelt att leka i Göteborg. Därför har vi samlat 180 lekplatser i appen Lekplatsen.  Hitta dina favoritlekplatser och gör en upptäcktsfärd till andra sidan stan där det finns ännu fler. Appen är självklart gratis att ladda ner. Appen fungerar just nu endast för Iphone.

Person som hoppar med skateboard.
Uppleva och göra

Bemannade platser

Här finns personal för att ordna, stötta eller inspirera till kostnadsfria aktiviteter vid platserna.

${loading}