Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen

Bemannade platser


Bemannad plats är olika typer av lek- och aktivitetsytor i Göteborg. Här finns personal för att ordna, stötta eller inspirera till kostnadsfria aktiviteter vid platserna. Varje enskild bemannad plats har sin karaktär. Detta påverkar i sin tur vilka redskap och material som finns på platserna och som kan användas av besökare.

Här kan du läsa mer om de sju bemannade platserna som finns runtom i Göteborg idag. Välj den du är intresserad av i listan för att se öppettider, kontaktuppgifter och program

Actionparken 

Actionparken är en utomhusanläggning för skejt, BMX och inlines. Här finns personal under den ljusare delen av året. Under den tiden finns ett litet café, du kan låna skyddsutrustning och skateboards, personalen ordnar olika evenemang, som festivaler, tävlingar och workshops (skaparverkstad foto och film, utställningar, loppmarknader med mera).

Öppettider

Utomhusanläggningen är öppen dygnet runt. Personal finns på plats av och till under vår och höst. Under sommarveckorna 25-33 är personal på plats alla dagar 8.30-15 (Lunchstängt 11-11.40)

Hitta hit och kontaktuppgifter

Actionparken

Bygglekplatsen 

Bygglekplatsen är en öppen och kreativ verksamhet med utbildad personal. Här möts människor och skapar tillsammans. Här kommer du att finna mycket material för barnen att bygga med och lekredskap som vi själva har byggt. Träkojor, smycken, lådbilar... endast fantasin sätter gränserna!

Verktyg, cyklar, bollar, utespel med mera finns för utlåning på platsen. Alla är välkomna, gammal som ung.

Mer info och öppettider för Bygglekplatsen

Hammarkullens parklek 

Hammarkullens parklek ligger vid lekplatsen Hammarparken och är en öppen fritidsverksamhet för barn i alla åldrar men särskilt de som är 0-9 år. Här kan föräldrar och barn låna leksaker för utomhuslek, använda skötrum och amningsrum och toaletter. Det finns mikrovågsugn för att värma barnmat. Du kan även läsa en bok, leka, måla, spela spel och pussla tillsammans med ditt barn.

På eftermiddagarna ordnar personalen aktiviteter, beroende på vädret, som till exempel pyssel, sport, musik, spel och målning. Vill du grilla med din förskola/skola, fritidshem eller som förälder med barn, hör av dig dagen innan, så ordnar vi grill.

Program

Göteborgs Stads kalendarium kan du läsa mer om vad som händer på Hammarkullens parklek.

Öppettider

Den röda stugan i Hammarparken är bemannad med personalmåndag-fredag, klockan 9-16, samt lördagar 11-16. Lekplatsen är öppen dygnet runt.

Karta och kontakt

Hammarparken

www.facebook.com/hammarkullenparklek

Hjällbo parklek 

Platsen ligger naturskönt och har fokus på utelek för barn upp till cirka 9 år.

Hjällbo Parklek ligger mellan Hjällboskolan och Syrisk ortodoxa kyrkan i Hjällbo i angränsning till bostadsområden Bondegärdet.

Parkleken invigdes 2021 är under fortsatt utveckling.

Kontakt och öppettider

Det hittar du på Hjällbo parkleks Instagram

Plikta parklek – Slottsskogen Plikta

Plikta parklek är en öppen fritidsverksamhet för framförallt utomhusaktiviteter och ligger i anslutning till utflyktslekplatsen Plikta. Här kan du låna cyklar, spel och lekredskap. Personalen ordnar aktiviteter för barn och ungdomar i åldrarna 6-16 år.

Personalen har inget omsorgsansvar för barnen, så som på exempelvis en förskola. Istället finns de på plats för att inspirera till lek och hålla i aktiviteterna på Plikta.

I det röda huset på lekplatsen finns mikrovågsugn, skötbord och toaletter som alla besökare får lov att låna.

Öppettider

Lekplatsen är öppen att besöka dygnet runt. Parkleken är öppen varje dag klockan 10-17, då finns personal på plats. Tid för aktiviteter måndag– fredag klockan 15–17. Under sommaren vecka 27– 33 finns aktiviteter för alla barn både förmiddag och eftermiddag.

Karta och kontakt

Plikta, Slottsskogen

Program

För aktuellt program, besök Slottsskogens webbplats.

Positivet i Positivparken – Västra Frölunda

Positivet är en öppen lekplats som ligger i Positivparken, en av Göteborgs utflyktslekplatser. Personalen håller i aktiviteter, lånar ut redskap och kan svara på frågor. Alla arrangemang och aktiviteter är kostnadsfria. Här kan du grilla på de öppna grillplatserna och låna toaletten. I närheten av Positivet finns beachvolleyplan, boulebana och fotbollsplan med gräsunderlag.

Öppettider

Lekplatsen är öppen dygnet runt.

Bemanning i parken

Måndag 10-17
Tisdag 10-17 
Onsdag 10-17
Torsdag 10-17
​Fredag 10-17
​Lördag  10-16
Söndag obemannat

Ändringar kan förekomma vid personalmöten, arbetsplatsträffar etc. Röda dagar och helgdagar är Positivet obemannat.

Kontakt och karta

Telefon: 0736 66 06 86 (telefontid vardagar 9-17)
Positivparken, Positivet
På Positivparkens facebooksida kan du läsa mer om vad som händer på lekplatsen

Grillning

Det går bra att ta med eget kol och tända en grill själv om så önskas. Vi tänder inte grillen dagligen.

Information till förskola och skola

Vill ni som förening, förskola eller skola komma hit och ha hjälp med att genomföra en aktivitet så ring oss gärna 0736 66 06 86

Kontakta Göteborgs Stad

Har du synpunkter eller frågor om våra bemannade platser så kan du kontakta Göteborgs Stad.

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stad
404 82 Göteborg

Öppettider

${loading}