Till sidans huvudinnehåll

Om Positivet


Positivet i Positivparken är en bemannad utflyktslekplats i Frölunda med personal som håller i olika aktiviteter. Här kan du leka på lekplatsen, spela fotboll, grilla på grillplatser, värma dig inne i stugan eller låna toaletten.

Positivet i Positivparken är en öppen fritidsverksamhet för utomhusaktiviteter. Lekplatsen ligger i Positivparken och är Göteborgs andra utflyktslekplats, efter Plikta i Slottsskogen.

Lekplatsen är uppdelad på två platser i parken. Vid Frölunda kulturhus finns en parkourpark, studsmattor och musiklek och längre in i parken, mot Ruddalen och Frölundaskolan ligger bondgårdsleken för de lite mindre barnen. Här ligger också Positivet, en bemannad parklek där personal finns på plats som håller i aktiviteter och kan svara på frågor. Här kan du grilla på de öppna grillplatserna, låna toaletten eller komma in i värmestugan med din medhavda matsäck. Det finns även kaffe, te, korv mm att köpa på plats.

I närheten av Positivet finns beachvolleyplan, boulebana och fotbollsplan med gräsunderlag.

Öppettider

Lekplatsen är öppen dygnet runt. Bemanningen/stugan Positivet är öppen måndag-fredag 9-17 och lördag-söndag 11-15. Då finns personal på plats och värmestugan är öppen för allmänheten.
Röda dagar och storhelger är bemanningen stängd samt helger vecka 28-31.

Välkommen in i värmestugan!

Här kan du låna mikrovågsugn, äta er medhavda fika eller lunch, dricka en kopp kaffe eller amma ditt barn i soffan. All servering kommer under vintern samt dåligt väder att finnas inomhus. I Positivets entré finns skötbord och torkskåp att tillgå.

Grillning

Grillarna är tända måndag-fredag 13.30-16.30 samt lördag-sönddag 11-15. Det finns dagligen korv (fläsk/nöt, kyckling och soja) till försäljning.

Information till förskola och skola

Vill ni som förskola eller skola komma hit och grilla med era elever eller använda vår gräsplan för era aktiviteter så ring oss. Vi tänder i så fall båda grillarna och om ni önskar så finns det även korv till ett billigt pris. Det finns även ett stort eldfat som vi lånar ut till förskola/skola. Runt detta kan ni samlas med barnen och grilla er korv eller pinnbröd på en pinne.

Kontakta Positivet

Har du synpunkter eller frågor om aktiviteter så kan du kontakta Positivet

Positivet

Telefon
031-366 04 80

Besöksadress

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.966045757276357,57.70689138969687] }, "properties":{ "title":"Positivet parklek", "content":"" } }]
${loading}