Till sidans huvudinnehåll

Om Plikta Aktivitetsparks öppna fritidsverksamhet


Här kan du umgås med kompisar, delta i roliga och utvecklande aktiviteter och kurser, varje vardag efter skolan och under lov. Målgruppen för fritidsverksamheten är barn och unga mellan 9–14 år.

Aktiviteterna sker i anslutning till huset på Plikta, både ute och inomhus, och formas efter besökarnas idéer och önskemål.

Det är alltid gratis att delta och du behöver oftast inte anmäla dig i förväg, undantaget kurser och utflykter.

Öppettider för fritidsverksamheten:

  • Måndag, torsdag, fredag klockan 14.00-16.30
  • Tisdag och onsdag klockan 14.00-18.30

Schema för aktiviteter och kurser annonseras på anslagstavlan i anslutning till Pliktahuset, på instagram: @pliktaaktivitetspark och facebook: Plikta aktivitetspark
Vid skollov även på goteborg.se/kalendarium

Plikta lekpark är öppet när helst ni vill besöka den.
Den är bemannad måndag till lördag. Personalen finns där för att inspirera till aktiviteter.

Låna lekredskap och delta i aktiviteter

På Plikta kan du låna lekredskap såsom cyklar, bollar, skateboards, gatukritor och mycket annat, eller delta om någon aktivitet sker på dagen. Under skolloven finns det alltid olika utomhusaktiviteter för besökare att delta på.

Cyklar och lekredskap plockas in klockan 16.30.

Vill du grilla?

Grillen tänds på lördagar klockan 12. Tag själv med vad du vill grilla.

Vi har även ett allrum där du kan leka, värma dig, dricka vatten och värma mat. Du kan även låna bestick, glas, tallrikar med mera. Tänk på att utrymmena är små.

Tillgänglighet

Hela Plikta är uppbyggt i nivåskillnader men där finns gångar som gör det möjligt att ta sig fram över hela lekplatsen med rullstol. Under de flesta av lekredskapen ligger gummiasfalt eller bark. Det finns även olika redskap som är specifikt anpassade för personer som har en fysisk funktionsnedsättning: gungstol, bakbord, karusell, kompisgunga. 

Belysning: Det finns tre belysningsmaster inne på lekplatsområdet som är tända fram till klockan 22.00. Därefter är belysningen på gångvägarna runt och genom Plikta tända. 


Kontakta Plikta aktivitetspark

Har du synpunkter eller frågor om Plikta aktivitetspark så kan du kontakta oss.

Telefon och e-post

Telefon
031-365 80 14
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Telefon

Telefon
031-365 80 03

Besöksadress

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.94592595100403,57.68978489170436] }, "properties":{ "title":"Plikta aktivitetspark", "content":"" } }]
${loading}